Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Valjevo u 2019 godini postaje veliko gradilište ,u toku asfaltiranje Hajduk Veljkove ulice

U toku je rekonstrukcija Hajduk Veljkove ulice u dužini od 280 metara, od Karađorđeve do Autobuske stanice, a radove je danas obišao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Gradonačelnik je istakao da je nakon probijanja Ulice Mirka Obradovića ka Sinđelićevoj ulici značajno rasterećen saobraćaj u centru grada kroz Karađorđevu ulicu i Duple trake. Samim tim je i Hajduk Veljkova veoma opterećena saobraćajem, naročito zbog toga što se u njoj nalazi Autobuska stanica i bila je neophodna njena rekonstrukcija.

asfaltiranje ulice Hajduk Veljka

„Nadamo se, kada budemo završili Ulicu Mirka Obradovića, da ćemo u velikoj meri rasteretiti saobraćaj u samom centru grada. To je značajno i zbog aerozagađenja. Ako se ima u vidu podatak da Duplim trakama prođe isto onoliko vozila koliko i preko graničnog prelaza Batrovci, bitno je da smanjimo pritisak na najveće zagađivače, jer se zagađenje i meri na onim mestima gde je najveće.

U centru grada smo rekonstruisali Nušićevu ulicu. Sada radimo Ulicu Vojvode Mišića, gde se rekonstruiše kolovozni zastor od Suda do Desankinog trga. Krenućemo u potpunu rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, u kojoj se nalaze značajne institucije kao što su banke, Gimnazija, Pošta, zgrada Vodovoda. Uradićemo park pored Ulice Prote Mateje, gde je Centar za kulturu, ali i ima dosta stanara. Imamo jednu intenzivnu aktivnost u samom centru grada. Ali to ne znači da nećemo nastaviti sa asfaltiranjem na selu.

asfaltiranje ulice Haduk Veljka

Po nekom našem planu, biće dosta lepih i prijatnih događaja, pre svega mislim na ovo asfaltiranje koje radi PZP, po nalogu JP „Putevi Srbije“ do granica sa mioničkom opštinom, novcem koji smo dobili od srpske Vlade. Ponovo se zahvaljujem g. Darku Glišiću na velikoj pomoći da do tog novca dođemo. Svake godine smo dobijali 18, 19, 100, 120, 130 miliona od srpske Vlade i sve uz nesebičnu pomoć Darka Glišića koji vodi računa o ravnomernom razvoju Kolubarskog okruga“, zaključio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, nakon obilaska radova.

Ovi radovi u Hajduk Veljkovoj ulici se sprovode u okviru javne nabavke za rehabilitaciju kolovoza u užem centru grada, vrednosti 13 miliona dinara.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!