Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

Valjevska predškolska ustanova “Milica Nožica” u borbi protiv lista čekanja

OD ukupno 11 obdaništa u gradu na Kolubari, devet je kompletno renovirano, a krajem leta bi trebalo da započne izgradnja nove zgrade vrtića “Bambi” – u naselju Kolubara 2, za koju će Vlada Srbije ove godine izdvojiti 180, a lokalna samouprava u Valjevu 12 miliona dinara. Kad i taj objekat bude završen, u ovdašnjim obdaništima će biti mesta za sve mališane.

Nova zgrada “Bambija” će imati 14 soba za boravak dece i lift za one sa posebnim potrebama, a moći će da primi 500 najmlađih Valjevaca.

– Po okončanju tog posla, planirano je proširenje vrtića u Brđanima, koje raspolaže zemljištem od 1,3 hektara – najavljuje Zlatomir Marković, direktor predškolske ustanove “Milica Nožica” Zlatomir Marković, podsećajući na to da u njihovim objektima ukupno boravi oko 2.500 dece, računajući i 35 grupa predškolskog uzrasta, dok je u celodnevnom boravku oko 2.000 mališana.Direktor kaže i da se posebno vodi računa o centralnoj kuhinji. Grad svake godine kupi po jedan novi kazan za spremanje hrane, a redovno se obnavljaju i transportna sredstva, te postrojenja za pranje sudova. Lokalna samouprava je samo tokom protekla tri meseca za potrebe Predškolske ustanove izdvojila 10 miliona.-

BORAVAK u obdaništu trenutno košta 4.360, usvojena je odluka da poskupi za oko 700 dinara – kaže Marković. – Imajući u vidu da deca imaju svu potrebnu vaspitnu i obrazovnu brigu, da su na svežem vazduhu, imaju tri obroka dnevno, da prvo voće i povrće dobiju u obdaništu, pa tek onda kod kuće, smatram da je nova cena prihvatljiva.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!