Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

Veoma veliko interesovanje građana za besplatne preventivne preglede

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlja uspešno sprovodi već drugu godinu u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, održana je u nedelju, 22. decembra, od 8 do 16 časova, u Opštoj bolnici Valjevo i svim domovima zdravlja Kolubarskog okruga

U Opštoj bolnici Valjevo šest medicinskih timova lekara i sestara uradilo je ukupno 547 pregleda, za 239 građana, koji su odlučili da se na ovaj način pobrinu za sopstveno zdravlje i preventivno pregledaju. Očekivano najveće interesovanje vladalo je za ultrazvučni pregled abdomena pa ne čudi brojka od 175 urađenih ultrazvučnih pregleda u Opštoj bolnici Valjevo. Od 239 pregledanih njih 76 nije imalo zdravstveno osiguranje pa je ovo bila jedinstvena prilika da prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

Ovom prilikom u Opštoj bolnici Valjevo vladalo je veoma veliko interesovanje građana i za neke druge specijalističke preglede koji ovoga puta nisu bili ponuđeni, a svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, mogli su da se preventivno pregledaju, dobiju savet ili upute na dalje lečenje. Ovoga puta u skladu sa našim kadrovskim i tehničkim mogućnostima obavljani su pregledi kroz ultrazvuk abdomena i kardiološki pregledi, merenje vrednosti EKG i krvnog pritiska. U toku ovih preventivnih pregleda radile su i ambulante domova zdravlja širom Kolubarskog okruga, ali se kao i do sada najveći broj građana uputio upravo ka Opštoj bolnici Valjevo.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!