ВестиПолитика

Vesić: Trifunović izneo tešku laž, za vatromet 5,8 mil.dinara

Član Predsedništva SNS-a i zamenik gradonačelnika  Goran Vesić izjavio da je laž da je za vatromet izdvojeno 850.000 evra i obrazložio da je u budžetu Grada Beograda za sledeću godinu za tu namenu opredeljeno 5,8 miliona dinara što je manje od 50.000 evra. 

„Protesti koje organizuje Dragan Đilas pod maskom studenata i nekakvih nevladinih organizacija, a svi znamo da ih on organizuje i plaća, su očigledno postali takmičenje u tome ko će da izrekne veću laž”, rekao je Vesić gostujući na Studiju B.

On je pokazao izvod iz budžeta grada Beograda za sledeću godinu, koji je usvojen na sednici Skupštine grada u petak, u kome piše da je za vatromet izdvojeno 5,8 miliona dinara, što je manje od 50.000 evra.

– Manje od 50.000 evra će Grad Beograd za čitavu narednu godinu izdvojiti za devet događaja na kojima će biti vatrometa – istakao je Vesić.

Naveo je da su to Dani Beograda, koncert Beogradske filharmonije na otvorenom, Beogradski letnji festival, Dani oslobođenja Beograda, Dan državnosti Srbije – Sretenje, Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, Beogradska zima, Nova godina i pravoslavna Nova godina.

– Znači za svih devet vatrometa izdvojićemo manje od 50.000 evra – ponovio je Vesić.

Naveo je da je bivši gradonačelnik Dragan Ðilas, kada je otvarao Most na Adi, potrošio tadašnjih 45.000 evra samo za vatromet na jednom mostu i ocenio da to govori o tome “na koji način oni pokušavaju da obmanu građane”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/12/23/vesic-trifunovic-izneo-tesku-laz-za-vatromet-58-mil-dinara/

Uspon
Back to top button