Култура

„Violina je jedan od najomiljenijih muzičkih instrumenata“,Anja je na divan način doprinela našem projektu „Muzika je put do sreće“

Violina je jedan od najomiljenijih muzičkih instrumenata, ponajviše zahvaljujući svom prodornom a istovremeno nežnom zvuku, koji u rukama dobrog svirača može da dočara najrazličitija raspoloženja. Još od baroknog perioda, violina dominira svetom klasične muzike. Međutim, tokom dvadesetog veka se odlično uklopila i u mnoge druge, savremenije muzičke žanrove – od džeza do pop-rok zvuka, a takođe je zauzela značajno mesto u folku i tradicionalnoj muzici. Gde god da učestvuje, violina zauzima istaknutu poziciju.
Najbolje se oseća u ulozi vodećeg instrumenta, koji „nosi“ melodiju, ili pokazuje svoj virtuozitet.
Naša Anja je nekadašnji predškolac, danas učenica Prve O.Š., takođe pohađa i muzičku školicu „Kap Kap“u Valjevu.
Anja je na divan način doprinela našem projektu „Muzika je put do sreće“, tako što je predškolcima opisala njen put u svet muzike. Ljubav prema muzici razvila je još od vrtićkih dana a sada korak po korak u nastajanju je violinistkinja o kojoj ćemo u budućnosti slušati i koju ćemo sa zadovoljstvom slušati. Anja nam je o violini pričala, čak i zasvirala, na kraju druženja, drugarićima je podelila bojanke, kroz koje su maštovito ukrasili violine.
Pogledajte više o svemu u albumu koji delimo. Violina zaista jeste kraljica instrumenata, ne uskraćujte sebi uživanje u tom prelepom zvuku.
Uspon
Back to top button