Вести

Više od 10.000 poljoprivrednih proizvođača do sada je preuzelo parametre za svoj eID broj

Više od 10.000 poljoprivrednih proizvođača do sada je preuzelo parametre za svoj eID broj, a odlazak poljoprivrednika do pošte ili najbliže poljoprivredne savetodavne i stručne službe, prvi je korak za pristup platformi eAgrar.
Novi informacioni sistem eAgrar koji će sa radom početi na proleće ove godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.
Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu parametre za eID. Oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.
Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, obišla je u Valjevu filijalu pošte, gde je preuzela svoje parametre i QR kod za instalaciju aplikacije ConsentID, neophodnog koraka za sve poljoprivredne proizvođače u procesu registracije i prijave na portalu eID, a u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Valjevo dobila je potrebnu pomoć i informacije o celom procesu. Ceo postupak može se završiti za nekoliko minuta, a svim poljoprivrednicima kojima su potrebne informacije ili pojašnjenja, na raspolaganju su zaposleni u PSSS koji će poljoprivrednim proizvođačima pružiti svu neophodnu pomoć i podršku u procesu registracije.
izvor: TV Mars
Uspon
Back to top button