Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Više od 10.000 poljoprivrednih proizvođača do sada je preuzelo parametre za svoj eID broj

Više od 10.000 poljoprivrednih proizvođača do sada je preuzelo parametre za svoj eID broj, a odlazak poljoprivrednika do pošte ili najbliže poljoprivredne savetodavne i stručne službe, prvi je korak za pristup platformi eAgrar.
Novi informacioni sistem eAgrar koji će sa radom početi na proleće ove godine, uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka, promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.
Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu parametre za eID. Oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUP-u izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.
Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, obišla je u Valjevu filijalu pošte, gde je preuzela svoje parametre i QR kod za instalaciju aplikacije ConsentID, neophodnog koraka za sve poljoprivredne proizvođače u procesu registracije i prijave na portalu eID, a u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Valjevo dobila je potrebnu pomoć i informacije o celom procesu. Ceo postupak može se završiti za nekoliko minuta, a svim poljoprivrednicima kojima su potrebne informacije ili pojašnjenja, na raspolaganju su zaposleni u PSSS koji će poljoprivrednim proizvođačima pružiti svu neophodnu pomoć i podršku u procesu registracije.
izvor: TV Mars
Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!