Вести

Vučić: Molim ih da ne dolaze sa dugim cevima…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se u 21 sat naciji povodom dešavanja na Kosovu i Metohiji i upada ROSU na sever Kosmeta.

Danas je po treći put na apsolutno neprimeren način ugrožen mir od strane prištinskih vlasti, pokušano je da se od Srbije dobije odgovor koji bi mogli zajedno da iskoriste za satanizaciju naše zemlje. Neki će reći da sam preterao u ovoj oceni. Danas su bez prava i suprotno Briselskom i sporazumu i dogovoru. Oni su pokušali da pokažu da ih taj sporazum ne obavezuje. Svi naoružani dugim cevima zauzeli su pristupne saobraćajnice, brutalno maltretirali više lica, četiri lica su privodili i zadržavali, a ni za jednu od tih stvari nisu imali razloga. Oni nemaju šta da traže na Kosovu i Metohiji sa dugim cevima – rekao je predsednik Vučić.

Albanci nemaju šta da traže na severu Kosova. Pogazili su tačku 9. Prvog briselskog sporazuma, Srbi ništa nisu znali, niti su bili obavešteni. Prekršili su sporazum o slobodi kretanja, sporazum iz rezolucije 1244, pregažen je vojno-tehnički sporazum, posebno komandanta KFORA jer je njihov zadatak da čuvaju mir i stabilnost – rekao je Vučić.

Kako je predsednik dodao, u akciji je učestvovalo između 110 i 130 pripdanika specijalnih jedinica.

Svi su bili naoružani duguim cevima, zauzeli su sve pristupne saobreaćajnice, sve objekte duž jezera Gazivote, brutalno maltertirali više lica, priveli i zadržali četiri osobe. Bez ikakvog prava. Oni nemaju šta da traže na severu KiM sa dugim cevima – istakao je Vučić.

Vučić zamolio Srbe da napuste barikade kod Gazivoda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras Srbe sa KiM da budu mirni i zamolio Srbe iz Zubinog potoka i Kosovske Mitrovice da napuste barikade, i da se vrate kućama.

– Molim ih, nemam prava da zahtevam, da to učine i da i ubuduće uvek pitaju svoju državu Srbiju, da razgovaraju sa nama i da se ponašamo dostojanstveno, ozbiljno i odgovorno – rekao je večeras Vučić.

Je l’ Albanci imaju da nam kažu nešto drugo osim da nam prete ratom? Ja ne zovem Srbe da se ujedine protiv Albanaca, zovem ih da se ujedinimo u borbi za istinu. Još tri puta ako se ovako nešto ponovi, to više ni neće biti vest. Ni za Srbe sa severa Kosova više neće biti vest. Brutalno su lagali da nikoga nisu zadržavali i privodili – istakao je Vučić.

Postavilo se pitanje zašto nisam išao u Njujork da se sastanem sa Hašimom Tačijem. O čemu da razgovaramo? Je l’ Albanci imaju da nam kažu nešto drugo osim da nam prete ratom? Ja ne zovem Srbe da se ujedine protiv Albanaca, zovem ih da se ujedinimo u borbi za istinu. Još tri puta ako se ovako nešto ponovi, to više ni neće biti vest. Ni za Srbe sa severa Kosova više neće biti vest. Brutalno su lagali da nikoga nisu zadržavali i privodili – istakao je Vučić.

Predsednik Vučić izjavio je da se danas videlo da srpski narod nema na koga da se osloni osim na sebe i svoju državu i upitao EU od čega to Srbi više treba da se uzdrže.

Danas se videlo da srpska suza nema roditelja, da moramo sami o sebi da brinemo, da naš narod nema na koga da se osloni, osim na sebe i svoju srpsku državu – rekao je Vučić i dodao da je rekacija EU takva da je radije ne bi komentarisao.

Pozvali su na uzdržanost sve strane. Od čega da se uzdržimo – je moje pitanje za EU. Molim Mogerini, Kocijančić…sve, da mi kažu od čega da se uzdržimo, šta smo uradili? Otvorio sam fabriku u Nišu, radovali smo se našim ekonomskim uspesima – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ćemo neku formu razgovora morati da imamo, pa i sa ovakvim provokatorima, a zbog srpskog naroda, ali da to treba ostaviti rukovodstvu Srbije, ukazavši da je poverenje zbog svih prevara izgubljeno.

Srbija je i danas reagovala odmereno, mirno i staloženo, ali je jasno upozorila sve da neće tolerisati nasilje nad Srbima na KiM. Dok sam ja predsednik novih Oluja i Bljesaka neće biti! Želimo da se bavimo četvrtom industrijskom revolucijom, razvojem ekonomije, ali nećemo dozvoliti nikome da vrši nasilje nad našim narodom gazeći sve sporazume – istakao je Vučić.

Čuvaćemo mir, gotovo po svaku cenu, istakao je predsednik Vučić.

Uvek ćemo se dijalogom i razumom boriti protiv bezumlja i namere da se nasiljem i dugim cevima uređuju sadašnjost i u budućnost. Duge cevi nas ne vode u budućnosti. Molim ih da ne dolaze sa dugim cevima i da ne ispituju strpljenje srpskog naroda i srpske države – podvukao je predsednik Srbije.

https://info24.rs/2018/09/29/vucic-molim-ih-da-ne-dolaze-sa-dugim-cevima/

Uspon
Back to top button