Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Za tri godine potpuno nov Centar za kulturu

Za potpuno renoviranje Centra za kulturu Grad je izdvojio 120 miliona dinara. Prozori na službenim prostorijama nisu menjani od otvaranja Doma kulture 1960. godine.

Zgrada Centra za kulturu reprezentativna je sama po sebi, a Centar za kulturu je najvažnija ustanova kulture u Valjevu. Zbog svega toga zgrada je zaslužila da temeljno bude renovirana. Sredstva od 120 miliona koja je Grad izdvojio biće utrošena u naredne tri godine: u ovoj godini 20 miliona, a u sledeće dve po 50 miliona dinara.

Planirano je da u 2018. godinui bude potpuno zamenjen krov sa olucima, kao i oko šezdeset drvenih prozora na delu zgrade gde se nalaze službene prostorije.

Pored ovih 120 miliona Grad je iz budžeta izdvojio i 11,5 miliona za neophodne projekte, kako bi radovi mogli da se odvijaju po planu:

Projekat klimatizacije Velike sale

Elektro i mašinski projekat Velike sale

Projekat rekonstrukcije sedišta Velike sale

Projekat cugova velike scene

Projekat solarnih panela

Već su urađeni projekti rasvete i ozvučenja, projekat lifta za invalide, kao i projekat energetske efikasnosti zgrade.

Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže da ćemo, kada se ovi radovi okončaju, praktično imati potpuno novu zgradu Centra za kulturu. On podseća da su prošle godine kompletno zamenjeni prozori na glavnom delu zgrade.

Direktor Smiljanić kaže, takođe, da rukovodstvo Grada ima punu svest o značaju Centra kulturu i o neophopdnosti da ova ustanova bude najreprezentativnija u svakom smislu. Menadžment Centra za kuklturu svaki dinar je utrošio na koristan način i učinio ga vidljivim.

Zašto je Centar za kulturu reprezentativna ustanova? Zato što će filmove u novootvorenom bioskopu “85”, imajući u vidu posetu u prva tri meseca rada, videti oko 30 000 ljudi. I zato što će programe u Velikoj sali i Art holu videti isto toliko građana, ako ne i koja hiljada više. Praktično celo Valjevo.

I to se sve postiže umetničkim i kulturnim programa visokog nivoa, počev od gostujućih i pozorišnih predstava domaće produkcije, pa preko izložbi, radionica, promocija knjiga, tribina, koncerata, koji isključuju estradu.

Direktor Sniljanić posebno drži važnim program Vapril kada se šanse daju valjevskim umetnicima da se predstave i nametnu publici.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!