Вести

Zar se valjevci nisu setili? idealno resenje za tesnjar!

[hr style=“double“]izvor:blic foto:Foto: D. Milenković / RAS Srbija[hr style=“double“]

Vlasnici kafića produžili sebi radno vreme uz pomoć jedne CAKE

Stanari Cetinjske ulice ponovo su u agoniji pošto iz pojedinih susednih kafića i klubova, iako im je radno vreme ograničeno do ponoći, muzika trešti do jutra.

– Pre nekoliko dana decu mi je oko dva-tri sata posle ponoći probudila buka pod prozorom koja je dolazila iz kluba „Kenozoik“. Njihovo radno vreme je do 4, a sada su najavili da će ovog petka partijati do 6 sati – priča predstavnica Udruženja „Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu“.

Majka troje mališana, od kojih najstarije ima četiri i po godine, ne krije očaj.

– Moja porodica je od maja do septembra provela u sobici sa zatvorenim prozorima, zamislite kako nam je bilo preko leta.

Ništa možda ne bi bilo čudno da gradske vlasti 2016. nisu ograničile radno vreme ovim lokalima. Međutim, tada su počele muljaže, pa su vlasnici masovno menjali adrese kako ne bi potpali pod ovu uredbu. Tako su preregistrovali svoje sedište u APR-u sa Cetinjske 15, Skadarske 40 i 40a na Skadarsku 40b, 40v, 40g! Takav je slučaj i sa „Kenozoikom“ na čijoj se Fejsbuk strani i dalje vodi adresa Skadarska 15a, a na vratima piše – Skadarska 40g.

– Neko je pronašao rupu u odluci i onda su preregistrovali lokale na drugu adresu. A oni se fizički nisu pomerili – objasnio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Međutim, gradski parlament je juče usvojio izmene odluke kako ugostitelji više ne bi mogli da rade posle ponoći, a kamoli do jutra.

Svi ugostitelji u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu ubuduće da rade od 6 do 24 radnim danima, vikendom do 1, dok muziku mogu puštati najduže do 23 radnim danima, a vikendom do ponoći.

Dobar primer kako da se izigra zakon ,ko zna mozda se desi da i to neko uradi u Valjevu!

 

Uspon
Back to top button