Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Zemljište i imovina ulaze u stečajnu masu „Srbijanke“

„Privredni apelacioni sud u Beogradu je presudio da zemljište i imovina ulaze u stečajnu masu „Srbijanke“, tako da je to vrlo povoljna i ohrabrujuća vest i za grad i za državu“, rekao je danas, obilazeći asfaltiranje puta u Pričeviću, gradonačelnik valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Fabrika za preradu voća „Srbijanka“ godinama je bila okosnica poljoprivrednog razvoja valjevskog kraja, ali je lošom privatizacijom poptuno uništena. Cilj ovog gradskog rukovodstva je da obnovi „Srbijanku“, koja će podstaći razvoj voćarstva u ovom kraju, koji za to ima veliki potencijal.

„Mi kao grad ili država možemo da kupimo fabriku iz stečaja. Vratićemo „Srbijaku“ u grad, vratićemo u svoje vlasništvo. Moj savetnik, advokat Saša Drajić je i zastupnik stečajne upravnice, preneo mi je ovu dobru vest. Ja sam o tome odmah obavestio i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koga sam obradovao sa tom vešću. Obavešten je i kabinet predsednika Republike i mislim da neke stvari za koje se već godinama borimo, sada su došle na realizaciju. Sada mogu sa puno optumizma da gledam na činjenicu da će država vratiti „Srbijanku“ u svoj posed i da ćemo moći da tražimo pravog investitora koji će uložiti u poljoprivrednu proizvodnju i preradu hrane ovde u Valjevu“, ukazao je gradonačelnik Valjeva jedan od najvažnijih pravaca u razvoju privrede i poljoprivrede ovog kraja.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!