Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiKultura

„Zimovanje u biblioteci“ je počelo već prvog dana raspusta

Pozivamo Vas na predstavljanje veoma važne publikacije koja je nastala kao rezultat istraživanja dr Smiljane Đukičin Vučković, kao i zbornika radova posvećenih valjevskom književniku, kritičaru i bibliotekaru, Branku Pirgiću.
„Zimovanje u biblioteci“ je počelo već prvog dana raspusta, jer mi mislimo na mališane grada Valjeva. Pripremili smo devet radionica, veoma interesantnih, što potvrđuje veliki broj dece koja su se prijavila i došla na „zimovanje“. U okruženju knjiga, u kreativnom i brojnom društvu, vođeni izuzetnim i posvećenim mentorima, deca u Biblioteci uživaju!

U ponedeljak, 11. februara, u 12 časova, posetićemo grob Desanke Maksimović u Brankovini. Predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, Zadužbine „Desanka Maksimović“, Grada Valjeva i drugih institucija kulture i obrazovanja, ove godine će se pridružiti i gosti iz Šapca, koji će izvesti deo programa posvećenog ovoj značajnoj srpskoj i zavičajnoj pesnikinji.
Prvi ciklus radionica za srednjoškolce je ima izuzetno pozitivan rezultat, zbog čega smo odlučili da nastavimo ovu aktivnost. Novi serijal počinjemo krajem februara kada ćemo organizovati radionicu posvećenu fenomenu izbeglištva.
Od 5. februara Biblioteka je ponovo otvorena za korisnike. Sve koji žele da pozajme knjige, da vrate već pozajmljene publikacije ili žele da uče u našim čitaonicama, obaveštavamo da nastavljamo sa radom po ustaljenom radnom vremenu.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!