ВестиИнформацијеРегион

Пројекат „Велике Албаније“ претња за читав регион

[hr style=“double“]izvor:srbija.gov.rs foto:novosti.rs [hr style=“double“]

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović najavila je danas da će se Srbija zbog izjave bivšeg šefa verifikacione misije OEBS-a na KiM Vilijama Vokera da radi na projektu stvaranja „Velike Albanije“ obratiti Ujedinjenim nacijama.

Joksimović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije ocenila da projekat „Velike Albanije“ nije samo problem Srbije, jer podrazumeva i teritorije nekoliko zemalja Balkana, upozorivši na to da ta činjenica sve nas treba da brine.

Ona je ukazala i na to da je izjava Vokera dokaz da projekat „Velike Albanije“ nije samo adut za vreme izbora, već nešto što postoji, ocenivši da sada Srbija ima dobru argumentaciju u rukama da to dokaže i Evropskoj uniji.

Joksimović je, komentarišući najave da bi bivši specijalni izaslanik za Kosovo Marti Ahtisari i bivši državni sekretar SAD Medlin Olbrajt mogli biti deo tima Prištine u pregovorima sa Beogradom, rekla da lobiranje postoji i da je legitimno, ali da je pominjanje ovih ličnosti indikativno.

To su ljudi koji su u vreme svog mandata bili direktno vezani za dešavanja koja su proizvela brojne promene na štetu Srbije, podvukla je ona i poručila da građani ne treba da brinu i da je diplomatska pozicija Srbije sve bolja.

Uspon
Back to top button