Вести

OTVORENO PISMO DARIJI RANKOVIĆ OD ZORANA MAJDAKA

U našu redakciju stiglo je pismo koje prenosimo u celosti:

Draga Darija,

Obraćam ti se ovim putem povodom tvog poslednjeg zlonamernog, neetičkog i nadasve neprofesionalnog postupanja kada si na svom manje poznatom portalu dozvolila objavu komentara sa lažnog profila gradonačelnika Valjeva, dr Slobodana Gvozdenovića, a u kom se građanima Valjeva direktno preti.
Ovakvim svojim postupanjem, sve naše pređašnje tvrdnje o tome šta ti podrazumevaš pod novinarstvom su se pokazale kao tačne, iako nismo mogli ni da zamislimo da si u stanju da ugroziš bezbednost jedne nedužne osobe zarad ličnog marketinga.

Osećam veliku gorčinu u grlu od pomisli da se reč novinar izgovara uz tvoje ime. To neću činiti, niti imam pravo da na taj način skrnavim ovu profesiju.

Građani Valjeva kažu da i dalje vriskom i drekom reaguješ na svako objavljivanje istine. Besomučno u pomoć dozivaš UNS, NUNS, REM i ostale, verovatno misleći da će ti se pridružiti u tvojim nastojanjima da širiš histeriju u Valjevu.
Umesto toga, svoje vreme možeš da iskoristiš kako bi se posvetila porodici, jer, kako saznajem, postoje ozbiljni problemi koji se najviše odražavaju na psihičko stanje najmlađih.
Građani Valjeva se čude i zbog čega nijedan valjevski medij o tome nije izveštavao. Ja ću im odgovoriti – zato što si ih ti lično molila da to ne čine.
Draga Darija, mi nismo primorani da budemo pristrasni u informisanju. Radio Valjevo je ipak brend u odnosu na neke manje poznate portale i za razliku od takvih, dobro poznajemo svoju profesiju.

Toliko je, draga Darija, lepih stvari za koje sam sigurnan da možeš da radiš umesto vrištanja po ulicama grada. Na primer da uživaš u prirodi sa tvojim prijateljem Brankom Antonićem, bivšim sekretarom Abraševića, jer , nakon smene sa navedene pozicije, verovatno ima više vremena koje će moći da utroši u druženju sa tobom.

Povodom navoda Gradskog odbora Demokratske stranke, a koji se očajnički potrudio da odagna i najmanju uvezanost njih sa tobom, činjenice ipak govore drugačije. S tim u vezi podsećam javnost da su prostorije u kojima pišeš svoje tekstove, u ulici Vojvode Mišića br. 53 u vlasništvu Alekse Mitrovića, bivšeg člana Gradskog veća DS-a, a gde se nalazila i novoosnovana Tadićeva stranka, SDS i partija Dušana Petrovića, tako da tvoja bliskost sa njima nije samo naša pretpostavka već činjenica. No, bilo kako bilo ja i dalje tvrdim da ti žuta boja lepo stoji!

Pored prijateljskog saveta upućujem i apel da novinarsku profesiju ozbiljno shvatiš i da, kako etika i moral nalažu, postaneš svesna koliko štete neproverene i neistinite informacije mogu naneti ljudima koje iz, samo tebi znanog razloga, smatraš svojim neprijateljima.
Tvoja lična mržnja usmerena ka gradonačelniku dr Slobodanu Gvozdenoviću ne može biti opravdanje za plasiranje takvih laži, a samim tim i ugrožavanje života jednog, pre svega, građanina Valjeva.

Reinkarnaciju portala, u jedan posećen i čitan, svima nam je jasno da nije moguća, pa čak ni uz pomoć gnusnih laži kojima kupuješ minut pažnje.

Ovo obraćanje završiću u nadi da ću kod tebe probuditi savest i davno zaspalu profesionalnost.

Majdak
Pismo se emituje na radiju Valjevo

Uspon
Back to top button