ВестиХроника

Prevrnuo se autobus na putu Valjevo – Bajina Bašta, 15 planinara u bolnici

Autobus sa 29 kragujevačkih planinara koji su se vraćali sa Povlena prevrnuo se kod brane Rovni, petnaestak kilometara od Valjeva.

Posle otkazivanja kočnica, vozač nije imao drugog izbora već da vozilom udara u bedeme pored puta i pokuša zaustavljanje. Tada je došlo do prevrtanja autobusa u kojem je, pored vozača, bilo 29 članova Planinarskog društva „Žeželj“ iz Kragujevca.

Putnik Rade Milošević je ispričao da je vozač rekao da ne rade kočnice. „Onda smo leteli po putu nekoliko stotina metara, udarali u levu ivicu puta, pa u desnu, prevrnuli se i poispadali iz autobusa“, rekao je Milošević.

Bojan Dimitrijević je rekao da je nastao haos u autobusu. „Teže povređeni putnici su počeli da jauču, a lakše povređeni i ja, na svu sreću bez ikakvih povreda, na vreme smo se organizovali i počeli da izvlačimo teže povređene putnike i pomeramo što dalje od autobusa, jer smo se plašili da nije došlo do izlivanja benzina, plašili smo se neke eksplozije“, rekao je Dimitrijević.

Svi povređeni putnici veoma brzo su zbrinuti u Valjevskoj bolnici. Pregledano je 25 putnika od kojih je 15 hospitalizovano.

Kristina Paramentić, pi-ar Valjevske bolnice, rekla je da dvoje ljudi koji imaju teže telesne povrede, zadržano u šok-sobi, na intenzivnoj jedinici Opšte bolnice u Valjevu.

Od 25 pregledanih pacijenata 13 je zadržano na odeljenju hirurgije i ortopedije u zavisnosti od vrste povrede. U pitanju su uglavnom politraume, nagnječenja i prelomi, rekla je Paramentićeva.

U međuvremenu, jedan od dva povređena putnika je sa intenzivne nege u Valjevu, prebačen u beogradski Urgentni centar.

izvor:rts

Uspon
Back to top button