ВестиИнформације

Извиђачки строј у Ваљеву

Izviđački stroj 2017, u organizaciji Saveza izviđača Srbije  održan je danas u valjevskom Centru za kulturu, uz prisustvo brojnih gostiju iz cele Srbije.

Izviđački stroj je aktivnost na kojoj se uručuju zvanja najboljim izviđačkim jedinicama („Četa orlova“ i „Odred orlova“) i pojedincima („Izviđač orao“). Zvanje „Odred orlova“, odnosno „Četa orlova“, predstavlja najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini.

Goste je pozdravio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović. On je uputio čestitke svima onima koji su nagrađeni.

„Obećavam da ćemo mi, kao grad, sve učiniti da iduće godine pomognemo izviđačkoj organizaciji u Valjevu i unapred se radujem saradnji“,  rekao je gradonačelnik Gvozdenović.

Starešina Saveza istraživača Srbije Tanja Janković je zvanično otvorila Izviđački stroj.

„Zahvaljujem se svima prisutnima, naročito lokalnoj samoupravi, koja je podržala ovu našu aktivnost. Ovaj skup je značajan jer se okupio krem našeg izvišačkog saveza. Tu su odredi i pojedinci koji su u proteklom periodu marljivo radili i zaslužili priznanja. Naša misija je da stvaramo bolji svet, a to radimo na lokalu i svi vi ste bili aktivni u proteklom periodu“, rekla je Tanja Janković.

Lokalna jedinica, domaćin današnje aktivnosti je Odred izviđača „Ilija Birčanin“.

Pored svečane dodele zvanja, učesnici su tokom dana imali priliku da se upoznaju sa kulturom i znamenitostima Valjeva.

Uspon
Back to top button