Вести

Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи фабрике компаније „PALFINGER“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније PALFINGER и том приликом поручио да је ово озбиљна компанија која доноси најмодернију опрему и технологију и да ће све оно што овде произведе углавном ићи у извоз, што је огроман подстицај за нишку привреду, али и за целу Србију.

Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи фабрике компаније

Фото: Председништво Србије

 

„Ово ће да буде фабрика, а ми већ разговарамо о томе да направимо и развојно-истраживачки центар, што је за наш важно, јер ће се ту ангажовати много успешних младих људи. Kад имате индустрију, онда имате све. А управо су индустрија и рударство и подигли ову земљу и тиме ћемо обезбедити веће пензије и плате и бржи раст“, рекао је председник Вучић и додао да је сва производња у овој фабрици намењена извозу, да је пласман у потпуности осигуран, а да ће држава кроз подстицај уложити 4,6 милиона евра и тиме оснажити индустријску компоненту нишке привреде. Он је подсетио да компанија PALFINGER постоји још од 1932. године, нагласивши да је реч о компанији која је најбоља у својој бранши.

Председник Вучић присуствовао обележавању почетка радова на изградњи фабрике компаније

Фото: Председништво Србије

 

„Брига о човеку и деценије технолошких искорака, које су пратили бројни патенти и проширење производње, начинили су од ове компаније светског лидера који заузима преко 35% тржишта дизалица и кранова. Ова земља се интензивно гради и рекао бих да, не случајно, многи нашу земљу данас називају баш земљом кранова. А замислите тек колико ће нам кранова бити потребно за наш EXPO 2027! Хвала вам што сте изабрали Ниш и Србију. Мени је ово девета фабрика у Нишу којој полажем камен-темељац. Данас овде имамо готово 30.000 запослених више него пре десет година. Огромне су промене и разлике направљене у Нишу, али ни то није довољно. Зато нећемо да станемо, већ ћемо наставити да радимо и да се боримо. Ово је добар и велики дан за Ниш, а пред нама је још много тога што треба да урадимо“, поручио је председник Вучић.
Uspon
Back to top button