Вести

Ostavkama rukovodstva GO SSP pitamo se da li je na pomolu raspad kolaicije?

Rukovodstvo gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Valjevu podnelo je ostavku i uputilo zvaničan zahtev za istupanjem iz članstva ove stranke.

Kao navode, razlog ove odluke je neslaganje sa politikom koju vodi rukovodstvo Stranke slobode i pravde u poslednja dva meseca, tačnije od parlamentarnih i predsedničkih izbora održanih u aprilu.

Ostavke su podneli predsednik GO SSP Branko Ivković i potpredsednica Anđelka Đuričić Rakić.

Zahtev za istupanjem iz stranke podneli su i članovi SSP Jelena Kovanović, Jelena Branković, Snežana Kačarević i Stefan Jakovljević, navodi se u saopštenju gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Na ovim prostorima ostavke se podnose teško, a odlazak sa funkcije doživljava skoro kao kraj sveta. Dobrovoljno povlačenje zbog principa oduvek je bilo na nivou statističke greške, međutim ove ostavke nisu odraz političkih ideja već nove kombinacije brodolomnika sa visokim funkcionerom, bivšim lokalnim političarom, nekadašnjim alfa i omegom valjevske političke scene. Spustio se iz čuvenog valjevskog sela i karijeru otpoče vrlo skromno u majici Če Gevare. Ubrzo potom nađe se pomoć -glasonoša i od njega napravi respektabilnog političara.

U nostalgiji odvaži se političar da ponovo petlja po gradu koji ga je iznedrio, novac stiže iz nepoznatih izvora i oformi grupu građana uz dogovor sa brodolomnicima, a u znak zahvalnosti svoju glasonošu postavi da pomno motri situaciju i koordinira. Naravno, zlatno pravilo o kompromisima je ono koje kaže da je svaki kompromis koji ne ugrožava ni viziju ni integritet je dobar kompromis.

Između velikih i šupljih demagogija i stvarnosti odvaži se drug političar da ponovo deluje na lokalu  jeftinim lukavstvom sa sada već bivšim funkcionerima, odmetnicima SSP, tajkunskom opozicijom sa idejom da se na jednom mestu svi nesposobni okupe jer je nagomilana nesposobnost efikasnija od pojedinačne!

Nažalost, bez stida i časti, sramotu ne osećaju, pravedno je samo ono što njima ide u korist, umesto moralnih načela vodi ih bolesna mržnja, a bahatost i osionost im je način ispoljavanja ličnosti koju, osim sklonosti ka prisvajanju tuđeg novca, karakteriše i ogromna lična sujeta i nespremnost da se žrtvuju za opšte dobro i napredak sopstvenog grada. Uz sve to, ne baš neka velika, čak ni prosečna, inteligencija ako su zaista uvereni da oni, svi zajedno, takvi kakvi su, na način na koji to pokušavaju, mogu da pridobiju pristalice u ovom gradu.

izvor va014.info

Uspon
Back to top button