Вести

12. Седница Скупштине града Ваљева

U utorak  na 12. sednici  Gradske Skupštine odbornici će odlučivati o dodeli nagrade grada Valjeva. Gradska komisija za dodelu nagrada, koja se dodeljuje 20. marta na svečanoj akademiji povodom Dana Valjeva, dostavila je predloge za ovogodišnje dobitnike. U oblasti privrede predloženo je preduzeće „Vega“, Veroljub  Bošković poljoprivredni proizvođač iz Pričevića, Mr Jovanka Božić, doktorant Ivan Bazrđan, profesor Dr Miroljub  Ivanović, Dr Nikola Simić, Leposava Simić iz Humanitarnog udruženja “Zagrljaj“, Miloš Smiljanić direktor Centra za kulturu, Božin Janevski lekar,pisac i publicista,atletičarka Tamara Salaški. Za specijalne nagrade predloženi su Dr Dragiša Pavićević i publicista Milorad Radojčić .

Za finansiranje Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Valjeva ove godine planirano je 16 miliona dinara, što je dva puta više nego u prošloj godini. Deo sredstava od osam stotina hiljada dinara raspodeliće se kao podsticaji za očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa. Jedna od značajnih investicija u okviru održivog upravljanja poljoprivrednim zemljištem je rad na voćarskoj reonizaciji.

Odluka o izgradnji Memorijalnog parka Boričevac,za koju će rebalansom gradskog budžeta biti obezbeđeno 25 miliona dinara, a završetak radova planiran je u martu naredne godine.

izvor:www.va014.info

Uspon
Back to top button