Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

14. jun 2019 u Modernoj galeriji u Valjevu ,Koncert dua harmonika „Mordent“

Na programu su dela Kusjakova, Trojana, Bacinija i Musorgskog

Duo harmonika MORDENT nastao je 2009. godine. Njegovi članovi: Mladen Vukmir i Rade Soro su diplomirani master akordeonisti, a zvanje su stekli u klasi jednog od najeminentnijih stručnjaka za harmoniku kako u zemlji, tako i u inostranstvu, prof. Vojina Vasovića. Trenutno se nalaze pred odbranom doktorskog umetničkog projekta, na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, na odseku za kamernu muziku, u klasi prof. dr Dejana Subotića.

Polje istraživanja oba člana su transkripcije i oblikovanje elemenata izvođačke tehnike i umetničke interpretacije u kamernom ansamblu dve harmonike. Duo je prepoznatljiv po interpretacijama najkompleksnijih kapitalnih dela, kako pisanih za harmoniku, tako i za druge instrumente, u njihovoj redakciji za dve harmonike.

Mladen i Rade su kao solisti ostvarili najveća priznanja, kako na takmičarskom i umetničkom, tako i na pedagoškom polju. Aktivni su na koncertnim podijumima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, gde kroz višečasovni repertoar kojim duo raspolaže, na najbolji mogući način predstavljaju umetničku muziku kroz prizmu dve harmonike.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!