Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

14. jun 2019 u Modernoj galeriji u Valjevu ,Koncert dua harmonika „Mordent“

Na programu su dela Kusjakova, Trojana, Bacinija i Musorgskog

Duo harmonika MORDENT nastao je 2009. godine. Njegovi članovi: Mladen Vukmir i Rade Soro su diplomirani master akordeonisti, a zvanje su stekli u klasi jednog od najeminentnijih stručnjaka za harmoniku kako u zemlji, tako i u inostranstvu, prof. Vojina Vasovića. Trenutno se nalaze pred odbranom doktorskog umetničkog projekta, na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, na odseku za kamernu muziku, u klasi prof. dr Dejana Subotića.

Polje istraživanja oba člana su transkripcije i oblikovanje elemenata izvođačke tehnike i umetničke interpretacije u kamernom ansamblu dve harmonike. Duo je prepoznatljiv po interpretacijama najkompleksnijih kapitalnih dela, kako pisanih za harmoniku, tako i za druge instrumente, u njihovoj redakciji za dve harmonike.

Mladen i Rade su kao solisti ostvarili najveća priznanja, kako na takmičarskom i umetničkom, tako i na pedagoškom polju. Aktivni su na koncertnim podijumima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, gde kroz višečasovni repertoar kojim duo raspolaže, na najbolji mogući način predstavljaju umetničku muziku kroz prizmu dve harmonike.

Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!