Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

19. TRIBINA VALJEVSKI GIMNAZIJALCI GOST DR VIKTOR ROZGIĆ

Gost tribine je dr Viktor Rozgić – ekspert za mašinsko učenje.
Razgovor vodi: profesor Radiša Kovačević
Tribina će se održati u četvrtak, 08.04.2021. godine u 19 časova.
Linkovi za praćenje tribine su:
Zoom.us
YouTube:
Viktor Rozgic je rodjen 1977 godine u Valjevu gde je ucio u specijalizovanom matematickom odeljenju Valjevske gimanzije i takmicio se uspesno u oblastima matematike i fizike. Zavrsio je Elektrotehnicki fakultet u Beogradu na smeru automatskog upravljanja nakon cega je proveo 2 godine na magistarskim studijama na ETF-u i kao asistent na Fakultetu Organizacionih Nauka.
Viktor je zavrsio doktorske studije 2011 godine na University of Southern California na temu primene masinskog ucenja na prepoznavanje aktivnosti i interpretaciju ponasanja ljudi. U periodu 2011-2017 radio je u Raytheon BBN Technologies na DARPA and IARPA projektima prepoznavanja emocija i indikatora stresa u govoru i izrazu lica, dogadjaja u video snimcima, i vodio istrazivanja na identifikaciji anomalija u mreznom saobracaju, detekcije uzrocno-posledicnih relacija iz vesti u medijima i trzisnih pokazatelja, i razvoja “vestacke inteligencije” koja bi zamenila istrazivace na problemima masinskog ucenja.
Od 2017 godine Viktor radi u Amazon Alexa na prepoznavanju dogadjaja iz audio signala (Alexa Guard) i vodi rad na prepoznavanju emocija i tona govora i razvoj modela agnosticnih na uticaj demografskih faktora (Amazon Halo). Pored redovnog ucesca na konferencijama u domenu analize govora i masinskog ucenja, 2019 Viktor je prezentovao istrazivanje na detekciji emocija na ReMARS-u. Viktor je autor/koautor 30+ radova, 10+ patenata, i mentor na 10+ projekata studenata postdiplomskih studija u Amazon Alexa.
Viktor zivi u Bostonu sa suprugom Mirjanom koja predaje matematiku na University of Massachusetts, sinovima Lukom (12) i Leom (8). Ne tako cesto, ali uvek izuzetno rado, posecuje Valjevo gde mu zive roditelji Ruzica i Sreten.
Oznake
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!