Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKolumneKulturaPrivredaRegionSportHronika

Juče je završena predaja predloga za nagradu grada Valjeva !

 

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave Praznika grada Valjeva, 20. marta. Može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a može se dodeliti istom subjektu više puta.

Predsednica Komisije za dodelu Nagrade grada Valjeva dr Zorica Jocić je zahvalila graćanima Valjeva na predatim predlozima, jer će samim tim i Komisija kojom predsedava moći da izabere dobitnike koji svojim kvalitetom i angažovanjem zaslužuju da dobiju ovo priznanje.

„Nagrada grada Valjeva se dodeljuje  za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u 14 oblasti: privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštva, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport. Mogu se dodeliti i specijalne nagrade: za životno delo, humanitarni rad i brigu o ljudima, kao i za afirmaciju grada.

Pismeni predlozi treba da sadrže informaciju o kandidatu koji se predlaže, zatim njegovu radnu biografiju, dokumentaciju sa njegovim delom ili postignućem. To mogu biti različite kritike, stručna mišljenja. Materijal može biti dostavljen u štampanoj formi ili na CD-u. Sve ono što predlagači smatraju da je bitno, treba dostaviti da bi Komisija imala što bolji uvid.

Komisija broji 11 članova i ove godine je formirana nova komisija. Mi donosimo predlog, koji se upućuje Skupštini, koja donosi Odluku o dodeli nagrade. Nama je jako stalo da Grad pokaže da, dodeljujući nagrade i pozivajući ovako javno da nam što više stigne predloga, uvažavamo svoje najbolje ljude, odnosno njihova dostignuća i da je Gradu Valjevu stalo do tako kvalitetnih ljudi“, zaključila je predsednica Komisije dr Zorica Jocić.

Nagrada se dodeljuje za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti  u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se dodeljuje nagrada.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!