Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

370 MILIONA DINARA U ŠKOLSTVO

Opština Mionica uložiće ove godine preko 123 miliona dinara iz budžeta u razvoj obrazovanja. Program finansijskih aktivnosti za 2021. godinu za predškolsko obrazovanje, osnovne i srednje škole, usvojilo je Opštinsko veće na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. A kroz projektno finansiranje na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstava očekuje se preko 260 miliona dinara.

img 4212
Za funkcionisanje vrtića opredeljeno je skoro 70 miliona. Za osnovne i srednje škole planirano je blizu 57 miliona dinara. A 250 miliona predviđeno je za rekonstrukciju škole i gradnju sportske hale u Gornjoj Toplici.
O investicijama u obrazovanje govorio je Boban Janković predsednik opštine Mionica, koji je sa saradnicima obišao prvake u renoviranim školama u Mionici i Rajkoviću.

  • img 4225 1
    Predati projekti su odlično ocenjeni u Beogradu i kad dođe do njihove realizacije predstavaljaće jednu od najvećih investicija u oblasti obrazovanja u Mionici u poslednjih 30 godina. Školstvo u Mionici će biti jedna zaokružena celina u kojoj su sve osmogodišnje osnovne škole renovirane i modernizovane. Unapređenjem uslova za obrazovanje naše dece ulažemo u budućnost našeg mesta, naše države. Sa planiranom sportskom halom u Gornjoj Toplici obogatićemo život u Banji Vrujci novim sadržajima. Imaćemo najbolje uslove da deca kod nas pohađaju škole sporta i idu u sportske kampove – rekao je Janković.
  • img 4272
    Ove godine je planirana i rekonstrukcija i škole u Donjoj Toplici, za koje se od Ministarstva prosvete očekuje skoro 12 miliona dinara.

img 4220
Prilikom posete predsednika Jankovića, učenicima je podeljen edukativni materijal „Pažljivko“ i na taj način skrenuta pažnja na bezbednost u saobraćaju

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!