Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

823.661.187 dinara za Carić,Divci-Klanica,Privrednu zonu,Ulice Vuka Karadžića….

Izmenjenim Planom komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2021. godinu, opredeljeno je 823.661.187 dinara, što je za oko 87 miliona dinara više od prvobitnog plana. Plan je na današnjoj sednici Gradskog veća obrazložio rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković.

Za izradu elektro priključka za Crpnu stanicu Carić na distributivnu mrežu uvećan je iznos u odnosu na prvobitni plan za povezivanje postojeće vodovodne mreže u Cariću za 1,2 miliona dinara i obezbeđena su sredstva za izgradnju vodovodne mreže Divci-Klanica, u iznosu od 2,5 miliona, kao i za izgradnju kraka vodovodne mreže Stapar 2,4 miliona.

Povećani su rashodi za izgradnju saobraćajnice kroz Privrednu zonu i iznose 165.700.550 dinara.  Uvećana su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za postrojenje otpadnih voda na Divčibarama za 4 miliona dinara.

Značajnije izmene u odnosu na Plan za tekuću godinu se odnose na povećanje sredstava za rehabilitaciju puteva, redovno održavanje makadamskih puteva, pružnih prelaza, otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i ostalo na 360.993.500 dinara, u odnosu na prvobitno planiranih 333.553.500 dinara.

Od značajnijih investicija u okviru ovog programa, izdvaja se rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, raskrsnica Sinđelićeve i Kneza Mihajla i Sinđelićeve i Pasterove ulice, za šta je planirano 85 miliona dinara, kao i izgradnja parkinga između Karađorđeve i Vuka Karadžića, vrednosti 25 miliona dinara. Za izgradnju Podgorske ulice je planirano 10 miliona, a 5 miliona za projektovanje ulica.

Za stručni nadzor nad izgradnjom Gerontološkog centra opredeljeno je 2,5 miliona.

Za razvoj sporta i omladine planirano je 32 miliona. Izmenom je planirana zamena završne obrade trim staze u okviru parka Pećina u iznosu od 7,3 miliona dinara.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!