Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Aeroklub Valjevo dana 27. juna 2020 god. sa početkom u 11h i završetkom sa zalaskom sunca, organizuje treći revijalni modelarski skup

Aeroklub Valjevo dana 27. juna 2020 god. sa početkom u 11h i završetkom sa zalaskom sunca, organizuje treći revijalni modelarski skup. Skup će se održati na Sportskom aerodromu Divci.

Cilj skupa je okupljanje svih ljubitelja vazduhoplovstva iz Srbije, a pre svega buđenje interesovanja kod mladih ljudi grada Valjeva i okoline za vazduhoplovne sportove. Aeroklub Valjevo je ponosan na generacije koje su krenule kao deca modelari, a danas postali piloti Air Srbije, svetskih Aviokompanija, Vojske Srbije, inžinjeri, projektanti.

Potvrdu učešća smo dobili preko 30 modelara iz klubova širom Srbije a i šire. Tvorci ovih divnih letelica će javnost upoznati sa modelima i njihovim letačkim mogućnostima.

Na trećem modelarskom skupu najavljen je dolazak gostiju članova upravnih odbora klubova Srbije, predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, predstavnici Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva, predsednica Udruženja Žena Letača Srbije.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve naše sugrađane, đake svih škola Valjevske opštine, nastavnike, profesore da nam se pridruže, upoznaju se sa modelarstvom kao sportom, pogledaju program i uživaju u prirodi Divačkog aerodroma. Predlažemo posetiocima, da ukoliko žele da isprate ceo program, ponesu sendvič, vodu i neko ćebence ili prostirku, jer se veći deo programa odvija u vazduhu, tako da ležeći ili sedeći može biti prijatnije. Takođe kačket, šešir i kremu za sunčanje. Očekivana temperatura za taj dan je oko 25C.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!