ВестиИнформацијеКултура

Активности Дома здравља у Дечјој недељи

Дом здравља, у сарадњи са партнерским установама и организацијама, традиционално учествује у Дечјој недељи. Првог дана манифестације постављена је изложба дечјих радова посвећена здравим стиловима живота у Дому здравља, Општој болници и Дечјем одељењу Градске библиотеке. Од данас у неколико сеоских и градских школа крећу радионице посвећене здравим стиловима живота, правилној исхранi и периоду пубертета и адолесценције.

У 10 сати у Првој основној школи почиње радионица „Исхраном до здравља-учимо кроз игру“, намењена ученицима од првог до четвртог разреда. Ова радионица ће у среду бити реализована у ОШ ,,Драгољуб Илић“ Драчић, а у петак у ОШ ,,Илија Бирчанин“ у Причевићу и Ставама. Радионица „Пубертет и адолесценција-пут ка одрастању“, намењена ђацима виших разреда, у среду ће бити одржана у ОШ ,,Драгољуб Илић“ Драчић, у петак за ученике у Причевићу и на Ставама. Вршњачка едукација средњошколаца, посвећена очувању репродуктивног здравља младих, одржаће се у четвртак у 10 сати, у Едукативном центру Дома здравља.

Партнери Дома здравља у овом програму су Завод за јавно здравље, Црвени крст, Медицинска школа и основне школе у којима ће се реализовати радионице.

Uspon
Back to top button