Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKultura

Aktivnosti Doma zdravlja u Dečjoj nedelji

Dom zdravlja, u saradnji sa partnerskim ustanovama i organizacijama, tradicionalno učestvuje u Dečjoj nedelji. Prvog dana manifestacije postavljena je izložba dečjih radova posvećena zdravim stilovima života u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Dečjem odeljenju Gradske biblioteke. Od danas u nekoliko seoskih i gradskih škola kreću radionice posvećene zdravim stilovima života, pravilnoj ishrani i periodu puberteta i adolescencije.

U 10 sati u Prvoj osnovnoj školi počinje radionica „Ishranom do zdravlja-učimo kroz igru“, namenjena učenicima od prvog do četvrtog razreda. Ova radionica će u sredu biti realizovana u OŠ ,,Dragoljub Ilić” Dračić, a u petak u OŠ ,,Ilija Birčanin” u Pričeviću i Stavama. Radionica „Pubertet i adolescencija-put ka odrastanju“, namenjena đacima viših razreda, u sredu će biti održana u OŠ ,,Dragoljub Ilić” Dračić, u petak za učenike u Pričeviću i na Stavama. Vršnjačka edukacija srednjoškolaca, posvećena očuvanju reproduktivnog zdravlja mladih, održaće se u četvrtak u 10 sati, u Edukativnom centru Doma zdravlja.

Partneri Doma zdravlja u ovom programu su Zavod za javno zdravlje, Crveni krst, Medicinska škola i osnovne škole u kojima će se realizovati radionice.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!