Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Angiosala počinje sa radom u utorak

Angiosala valjevske bolnice počeće sa radom u utorak, 24. maja, saznaje VA1.info. Ministarstvo zdravlja je hitno reagovalo u cilju rešavanja problema angiosale Opšte bolnice Valjevo. Podsetićemo da je i ranije Ministarstvo hitno reagovalo kod kvarova u angiosali, koji su se dešavali, pa su kvarovi brzo bili otklonjeni.

Serviseri opreme „Siemens” dolazili su za proteklih mesec dana četiri puta u valjevsku bolnicu kako bi utvrdili koji kvar je u pitanju. Po njihovom zaključku, prošlog utorka, utvrđen je kvar na flet panel detektoru, koji služi za rekonstrukciju slike i praktično je jedan od vitalnih delova opreme angiosale. Uprava se obratila Ministarstvu sa molbom za pomoć, koje je hitno reagovalo i tako ubrzalo proces popravke valjevske angiosale, ka kojoj gravitira pola miliona stanovnika, saopšteno je redakciji VA1.info iz pres-službe valjevske bolnice.

gruja

Dr Dobrivoje Grujičić, direktor Opšte bolnice u Valjevu, potvrdio je da su potrebni rezervni delovi za popravku aparata u angiosali već dobijeni od firme “Siemens” iz Nemačke i da je Ministarstvo zdravlja Srbije za to izdvojilo 12 miliona dinara, zahvaljujući čemu će kvar biti otklonjen u kratkom roku.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!