ВестиИнформације

Ангиосала почиње са радом у уторак

Ангиосала ваљевске болнице почеће са радом у уторак, 24. маја, сазнаје VA1.info. Министарство здравља је хитно реаговало у циљу решавања проблема ангиосале Опште болнице Ваљево. Подсетићемо да је и раније Министарство хитно реаговало код кварова у ангиосали, који су се дешавали, па су кварови брзо били отклоњени.

Сервисери опреме „Siemens” долазили су за протеклих месец дана четири пута у ваљевску болницу како би утврдили који квар је у питању. По њиховом закључку, прошлог уторка, утврђен је квар на флет панел детектору, који служи за реконструкцију слике и практично је један од виталних делова опреме ангиосале. Управа се обратила Министарству са молбом за помоћ, које је хитно реаговало и тако убрзало процес поправке ваљевске ангиосале, ка којој гравитира пола милиона становника, саопштено је редакцији VA1.info из прес-службе ваљевске болнице.

gruja

Др Добривоје Грујичић, директор Опште болнице у Ваљеву, потврдио је да су потребни резервни делови за поправку апарата у ангиосали већ добијени од фирме „Siemens“ из Немачке и да је Министарство здравља Србије за то издвојило 12 милиона динара, захваљујући чему ће квар бити отклоњен у кратком року.

Uspon
Back to top button