Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitika

Andrija Živković, novoizabrani predsednik opštine Lajkovac: Industrijska zona Lajkovca – kapija privrede Zapadne Srbije

Lajkovac je dobio novog predsednika Skupštine, predsednika Opštine i Opštinsko veće. Na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine izabran je Živorad Bojičić, diplomirani pravnik, član Pokreta socijalista, koalicionog partnera SNS-a. Njegov zamenik je Predrag Mirković (SNS), zaposlen u Direkciji za uređenje i izgradnju (svojevremeno obavljao i funkciju predsednika Skupštine), a sekretar Goran Ilić, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Iako je prvobitno bilo reči da će vlast u Lajkovcu biti formirana bez SNS-a, konstitutivna sednica je pokazala da su naprednjaci uspeli da obezbede većinu od 19 odbornika, od čega 17 iz SNS i dva odbornika SRS. U koaliciji sa SNS se nije našlo osam odbornika koalicije SPS-JS, po četiri odbornika DS i Patriotskog bloka (DSS-Dveri).

Na prvoj redovnoj sednici, nakon konstitutivne, za predsednika Opštine Lajkovac, većina od 35 odbornika podržala je kandidaturu Andrije Živkovića, profesora geografije (SNS), koji je bio dosadašnji zamenik predsednika, dok je za zamenika predsednika opštine izabran Nenad Džajević, diplomirani ekonomista (SNS).

Novoizabrani predsednik opštine lajkovac, Andrija Živković, diplomirani profesor geografije, rođen je 1983. godine. U sazivu lokalnog parlamenta 2012-2016. obavljao funkciju zamenika predsednika Skupštine, da bi 2015. bio izabran za zamenika predsednika Opštine Lajkovac. Član Srpske napredne stranke od osnivanja.

U obraćanju nakon izbora na prvoj redovnoj sednci Skupštine opštine, rekao je da će se zajedno sa saradnicima i koalicionim partnerima trudti da opravda poverenje i da će se boriti da Lajkovac bude grad mladih, naprednih ljudi, zadovoljne i radosne dece, uz uvažavanje starih.

Glavni akcenat biće stavljen na pokretanje Industrijske zone 2, koja mora predstavljati svojevrsnu kapiju privrede Zapadne Srbije. Razvoj saobraćajne infrastrukture, pored zapošljavanja, biće jedan od glavnih strateških pravaca kojim Lajkovac treba da se kreće, zajedno sa rešavanjem pitanja vodosnabdevanja u celoj opštini.

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!