ВестиИнформацијеПолитика

Андрија Живковић, новоизабрани председник општине Лајковац: Индустријска зона Лајковца – капија привреде Западне Србије

Лајковац је добио новог председника Скупштине, председника Општине и Општинско веће. На конститутивној седници за председника Скупштине изабран је Живорад Бојичић, дипломирани правник, члан Покрета социјалиста, коалиционог партнера СНС-а. Његов заменик је Предраг Мирковић (СНС), запослен у Дирекцији за уређење и изградњу (својевремено обављао и функцију председника Скупштине), а секретар Горан Илић, који је и до сада обављао ту функцију.

Иако је првобитно било речи да ће власт у Лајковцу бити формирана без СНС-а, конститутивна седница је показала да су напредњаци успели да обезбеде већину од 19 одборника, од чега 17 из СНС и два одборника СРС. У коалицији са СНС се није нашло осам одборника коалиције СПС-ЈС, по четири одборника ДС и Патриотског блока (ДСС-Двери).

На првој редовној седници, након конститутивне, за председника Општине Лајковац, већина од 35 одборника подржала је кандидатуру Андрије Живковића, професора географије (СНС), који је био досадашњи заменик председника, док је за заменика председника општине изабран Ненад Џајевић, дипломирани економиста (СНС).

Новоизабрани председник општине лајковац, Андрија Живковић, дипломирани професор географије, рођен је 1983. године. У сазиву локалног парламента 2012-2016. обављао функцију заменика председника Скупштине, да би 2015. био изабран за заменика председника Општине Лајковац. Члан Српске напредне странке од оснивања.

У обраћању након избора на првој редовној седнци Скупштине општине, рекао је да ће се заједно са сарадницима и коалиционим партнерима трудти да оправда поверење и да ће се борити да Лајковац буде град младих, напредних људи, задовољне и радосне деце, уз уважавање старих.

Главни акценат биће стављен на покретање Индустријске зоне 2, која мора представљати својеврсну капију привреде Западне Србије. Развој саобраћајне инфраструктуре, поред запошљавања, биће један од главних стратешких праваца којим Лајковац треба да се креће, заједно са решавањем питања водоснабдевања у целој општини.

 

Uspon
Back to top button