Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Apple očekuje da novi iPhone 14 postane najpopularnija verzija

Najnoviji iPhone 14 stigao je u prodavnice u petak, a Apple računa na kupce koji daju prednost kvalitetu i da će uređaj učiniti hitom tokom godine velike inflacije i nestabilne potrošnje na tržištu tehnologije.

Linija iPhone 14 zadržava najbolje karakteristike za vrhunske Pro modele koji koštaju najmanje 1.000 dolara. Na osnovu podataka o prenarudžbini, strategija je već urodila plodom kod potrošača, koji su najskuplji novi iPhone već pretvorili u najpopularniju verziju, prenosi Bloomberg.

Iako se ukupna potrošnja na mobilne uređaje i računare usporava ove godine, još uvek postoji apetit za vrhunskim pametnim telefonima u čemu se ogleda Appleova snaga. To je omogućilo kompaniji da održi stabilnu proizvodnju u vreme kada veliki deo industrije smanjuje svoje planove.

Podaci i dalje ukazuju na snažnu potražnju za iPhone 14 Pro i Pro Max, što bi moglo imati finansijski pozitivan uticaj na marže“, rekao je Amit Darianani, analitičar u Evercore ISI.

Linija iPhone 14 predstavljena je ranije ovog meseca zajedno sa novim Apple satovima i AirPods-ima. Kompanija nije podigla cene, što je iznenađenje za analitičare koji su mislili da će ih inflatorni pritisak naterati ovaj potez. Apple i dalje pokušava da poveća prodaju potrošača više nego ikada ranije.

Standardni iPhone, koji vredi 799 dolara, čak i ne pokreće Appleov najnoviji procesor, A16. Umesto toga, koristi isti A15 čip kao prošle godine, a A16 ide u Pro modele. Pro telefoni takođe dobijaju značajna poboljšanja kamere i novi interfejs pod nazivom Dinamic Island.

Analitičari očekuju da će prodaja Apple-a u ovom kvartalu porasti za šest procenata, što je usporavanje u odnosu na rast od 29 procenata koji je zabeležen godinu dana ranije, kada su potrošači usled za pandemije još uvek kupovali tehnologiju.

iPhone 14 izlazi nekoliko nedelja ranije u godini nego inače, što bi trebalo da pomogne da se poveća prihod kompanije Apple u septembarskom kvartalu. Najveći period prodaje kompanije u godini je obično decembarski kvartal, koji se povećava potrošnjom pred praznike. Prema procenama analitičara, očekuje se da će prodaja u tom periodu porasti za tri odsto.

infohttps://biznis.rs/

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!