Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Asfalt na deonicama Koridora 11 Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig

Na deonicama Koridora 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga završeno je oko 80 odsto svih radova i asfaltirano više od 60 odsto budućeg auto-puta. Rok za završetak je 25. decembar.

Sa zavaršetkom tih deonica na Koridoru 11 biće povezano ukupno 102 kilometara auto-puta od Obrenovca do Preljine kod Čačka.

Na deonicama Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig trenutno se postavlja završni habajući sloj asfalta i prave kanali za odvodnjavanje i separatori.

Na deonici Obrenovac–Ub, koja je duga 26 kilometara, asfaltirano je više od 60 odsto budućeg auto-puta, a radove izvodi kineska „Šandong haj spid“ grupa, koja je glavni izvođač radova na obe deonice.

Na drugoj deonici, od Lajkovca do Ljiga dugoj 24 kilometra, asfaltirno je 73 odsto trase auto-puta, a radove izvodi domaći podizvođač „Energoprojekt“.

Radovi na izgradnji te dve deonice se finansiraju uz pomoć kredita kineske Eksim banke u vrednosti od 300,37 miliona dolara, a iz budžeta Srbije je izdvojeno 33,7 miliona dolara.

Do kraja godine u saobraćaju će biti dve deonice Koridora 11, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga u dužini od ukupno 50 kilometara i ranije izgrađena deonica Ub–Lajkovac u dužini od 12 kilometara, kao i ranije otvoren auto-put Ljig–Preljina dug 40 kilometara, što je ukupno 102 kilometra.

https://info24.rs/2018/08/06/asfalt-na-deonicama-koridora-11-obrenovac-ub-i-lajkovac-ljig/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!