Вести

Асфалтирана деоница пута дуга 1,5 километар у Доњим Лесковицама

Završeno je asfaltiranje deonice puta dužine 1,5 kilometar u Donjim Leskovicama u zaseoku Maksimovići. Izvođač radova je preduzeće „Autotransport“. Za program investicionog održavanja makadamskih puteva na teritoriji grada Valjeva, izdvojen je 21 milion dinara.

Prvi put nakon tri decenije, u ovom zaseoku je asfaltiran put, što će žiteljima znatno olakšati životne uslove i omogućiti da se uspešno bave poljoprivrednom proizvodnjom.

„Selo Donje Leskovice ima dosta meštana koji se upešno bave poljoprivrednom proizvodnjom. Samo iz zaseoka Maksimović, gde je asfaltiran put, više od 30-toro dece pohađa školu. U vreme berbe maline, svaki dan sa ovog područja plasira se vagon maline dnevno. Cilj nam je da zaustavimo odlazak mladih ljudi iz sela i da brendiramo naše proizvode, kako bi poljoprivreda bila okosnica razvoja ovog kraja“, rekao je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

Do sada je završeno asfaltiranje puta u Beomuževiću dužine 1600 metara, u toku su radovi u Mrčiću i Miličinici, kao i u još nekoliko sela.  Za 20-tak radnih dana biće završeno asfaltiranje ukupno šest kilometara puteva u skladu sa programom investicionog održavanja makadamskih puteva.

valjevo.rs

Uspon
Back to top button