Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Avion “Er Srbije” poneo ime Gorana Bregovića

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas svečanom predstavljanju aviona Erbas A319 iz flote kompanije “Er Srbija”, koji će nositi ime muzičara Gorana Bregovića.
foto:srbija.gov.rs
Bregović je time postao peti istaknuti građanin Srbije kojem se zbog doprinosa domaćoj, regionalnoj i svetskoj muzičkoj sceni odaje priznanje u okviru programa “Žive legende” nacionalne avio-kompanije.
foto:srbija.gov.rs

Natpis sa Bregovićevim imenom utisnutim na trup aviona otkrili su, zajedno sa samim muzičarem, Mihajlović, predsednik Nadzornog odbora “Er Srbija”, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine Srbije Maja Gojković.

foto:srbija.gov.rs

Mihajlović je na svečanosti na Aerodromu “Nikola Tesla” ukazala na to da je Vlada ponosna na “Er Srbiju”, koja nije samo domaća, već i svetska kompanija, kao što je i Bregović ne samo naš, nego i svetski muzičar.

foto:srbija.gov.rs

Ona je, iskazujući zahvalnost Bregoviću na tome što je prihvatio da njegovo ime bude na jednom avionu, izrazila nadu da ćemo imati još živih legendi “Er Srbije”, poput dosadašnjih – Novaka Đokovića, Vlade Divca, Dejana Stankovića i Mikija Manojlovića.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!