Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Beograd finansira mehanizaciju za 277 poljoprivrednika

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je u zgradi Gradske uprave ugovore za dodelu finansijskih sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije – priključnih mašina sa 277 poljoprivrednika, za šta je izdvojeno 55 miliona dinara.

Nakon potpisivanja, Veličković je naveo da je Grad Beograd prepoznao da je poljoprivreda veoma važan segment, te da je u poslednje tri godine ostvaren porast subvencija.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini opredeljeno je 180 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi, dok je prošle godine bilo izdvojeno 120 miliona dinara, a 2016. godine 40 miliona dinara, saopštio je Grad Beograd.

„Voleo bih da naredne godine taj iznos bude značajno veći, te da svi koji konkurišu i ispune uslove da dobiju subvenciju. Beograd ima veoma razvijenu poljoprivredu“, kazao je Veličković.

Dodao je da na teritoriji grada ima 230.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega 150.000 hektara obradive površine.

„Subvencije koje su danas poljoprivrednici dobili su rezultat njihovih želja. Pre raspisivanja svakog javnog poziva razgovaramo sa poljoprivrednim proizvođačima o njihovim potrebama. Prošle godine smo delili traktore, a ove godine priključne mašine, jer to su bili zahtevi poljoprivrednih proizvođača“, kazao je Veličković.

Kako je naveo, Grad Beograd ima oko 33.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, što je jedan od osnovnih uslova da bi se konkurisalo za neke od ovih javnih poziva.

https://info24.rs/2018/07/25/beograd-finansira-mehanizaciju-za-277-poljoprivrednika/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!