Вести

Beogradski polumaraton – poruka o značaju zdravog života

Cvijanovićeva i Kipruto pobednici Drugog Beogradskog polumaratona, koji je održan pod sloganom „Trka dobrote“. Šaljemo poruku o značaju zdravog života, rekao gradonačelnik Beograda na otvaranju.

Srpska atletičarka Biljana Cvijanović i Kenijac Stenli Kipruto pobednici su drugog Beogradskog polumaratona.

Cvijanovićeva je pobedila u vremenu 1:24,52, ispred Šveđanke Katarine Engstrom (1:35,11) i još jedne Srpkinje Tatjane Vasiljević (1:38,15).

Kipruto je postavio novi rekord sa vremenom 1:08, 19, a iza njega su se plasirali srpski atletičari, prošlogodišnji pobednik Darko Živanović (1:12,51) i Kristijan Stošić (1:13,34).

U trci na 10 kilometara trijumfovali su Olivera Jevtić (35,36), što je novi rekord i Milan Mitrović (33:13).

Na trci  je učestvovalo blizu 3.000 trkača iz 40 zemalja, a trčalo se na 10 kilometara i polumaraton na 21 kilometar.

Znak za start trke u 10 sati ispred crkve Svetog Marka dao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je izjavio da Drugi Beogradski polumaraton šalje sjajnu poruku o značaju zdravog načina života, kao i da je jako važno što se na ovaj način skreće pažnja na mlade naučnike.

„Lep dan, lepo vreme, veliki broj ljudi se skupio i zaista je zadovoljstvo poslati još jednom poruku da je zdrav život važan za sve naše građane. Ovo je prijateljski, a ne doktorski savet“, rekao je Radojičić.

On je dodao i da je značajno što je ovaj dan posvećen mladim naučnicima.

„Želimo da skrenemo pažnju na naše mlade naučnike, da ih na taj način pomognemo tako da smo nekoliko lepih stvari skupili na jednom mestu“, poručio je gardonačelnik.

Drugi Beogradski polumaraton promoviše filantropiju pod sloganom „Trka dobrote“, a donacijama pomaže Istraživačkoj stanici „Petnica“ da napravi iskorak i unapredi svoj naučno-istraživački rad.

Podršku polumaratonu dali su i članovi pokreta „Uvažena džentlmenska vožnja”, koji su se kao uvertira u događaj provozali delom trase ukazujući na taj način, istovremeno sa 650 gradova u svetu, na važnost borbe protiv raka prostate.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/01/beogradski-polumaraton-poruka-o-znacaju-zdravog-zivota/

Uspon
Back to top button