ВестиИнформације

Бесплатне обуке за привреднике у регионалним развојним агенцијама

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije, Razvojna agencija Srbije i regionalne razvojne agencije organizovaće u gradovima širom zemlje besplatne obuke za privrednike i one koji razmišljaju o pokretanju sopstvenog posla.
U regionalnim razvojnim agencijama privrednici će besplatno moći da dobiju i nepohodne informacije o započinjanju poslovanja, nacionalnim i međunarodnim programima za podršku preduzetništvu i izvorima finansiranja.

Takođe, oni će biti informisani i o pravnim propisima i obavezama, porezima i taksama, inovacijama, standardima, poslovnim inkubatorima, udruživanju, kao i o tome kako mogu da testiraju svoju poslovnu ideju.

Sve informacije o obukama i drugim uslugama koje regionalne razvojne agencije pružaju privrednicima i početnicima u poslovanju, zainteresovani mogu dobiti u ovim agencijama, kojih ima 15 u gradovima širom Srbije.

Program standardizovani set usluga za mala i srednja preduzeća i preduzetništvo sastavni je deo „Decenije preduzetništva“ i predstavlja vid nefinansijske podrške koju država pruža privrednicima, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

 

Uspon
Back to top button