Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Bolnica dobro organizovana

Delegacija Ministarstva zdravlja koju su činili dr Dušan Jovanović, dr Marija Laban i dr Nataša Petrović, posetila je Opštu bolnicu Valjevo, u nedelju, kako bi se upoznali sa načinom rada tokom situacije sa kojom se zdravstvo suočava u borbi sa korona virusom. Opšta bolnica Valjevo deo svojih kapaciteta opredelila je za kovid obolele dok je na raspolaganju za pacijente i sa drugim dijagnozama, a ujedno zbrinjava hitna stanja i iz drugih gradova u kojima su zdravstveni kapaciteti podređeni kovidu. Članovi delegacije Ministarstva zdravlja su se u obilasku uverili o načinu sprovođenja svih algoritama i lečenju pacijenata nakon čega su izrazili zadovoljstvo i dali pozitivne ocene za zaposlene i organizaciju u Opštoj bolnici Valjevo.

– I prve i poslednje slike su jako dobre i ohrabrujuće. Bolnica je jako dobro organizovana što se tiče no kovid dela, a takođe je jako dobro organizovana i u kovid delu. U kovid deo je formirano tri odeljenja sa 142 postelje. U ovom trenutku su zauzeta 101 postelja i koliko smo videli u razgovoru sa kolegama poštuju se sve procedure i svi protokoli koji se poštuju svuda u svetu – rekao je dr Dušan Jovanović, koji je dodao da je valjevska bolnica jako dobro snabdevena zaštitnom opremom što je jako važno. On je naglasio da u valjevskoj bolnici ima dovoljno i opreme i aparata i lekova kao i u ostalim zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Dr Jovanović je zaključio da je prema podacima koje je dobio iz ZZJZ Valjevo situacija u gradu povoljna jer je postignuta ravan, te da i po podacima imamo uvid da je broj primljenih i otpuštenih pacijenata gotovo jednak.

Direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić, naglasio je da isključivo Ministarstvo zdravlja odlučuje koja će zdravstvena ustanova biti pretvorena u kovid bolnicu, te da ni ovoga puta nije bilo reči o pretvatvaranju valjevske bolnice u kovid bolnicu jer za sada nije na tom spisku.

– Pre svega naši infektolozi i pulmolozi prate sve ono što se dešava na nivou terapije u okviru ove bolesti koja je ipak i nepoznanica za sve nas. Ali u svakom slučaju sva ta terapija se primenjuje, a naravno konsultuju se i kolege iz Beograda sa njihovih matičnih klinika i još uvek ipak postoji mogućnost da neke najteže pacijente možemo uputiti u Beograd na tercijarni nivo. Na taj način mislim da smo zaokružili neku priču bar za sada što se tiče valjevskog kovid dela. Naravno uvek u saradnji sa Ministarstvom pokušavamo da obezbedimo još više aparata i još više dodatne opreme i svega što nam treba u redovnom radu a i u ovom kovid periodu kroz koji sada prolazimo – rekao je dr Đurić.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!