Вести

Brnabić: Albanci sa KiM nepredvidivi i ne poštuju dogovore

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da događaji na KiM, kod mesta Banje, gde je onemogućena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokazuju svu kompleksnost i osetljivost situacije na KiM, kao i to da su predstavnici Albanaca na KiM neozbiljni, neodgovorni, nepredvidi i ne poštuju dogovore.

Ana Brnabić je rekla da prati situaciju zajedno sa svojim timom i da su „u pripravnost“, prenosi Tanjug.

„Ovo što se dogodilo pokazuje kompleksnost i osetljivost situacije na KiM i potvrđuje navode da su politički predstavnici Albanac na KiM nepouzdani i nespremni da ispune dogovore“, rekla je Brnabić i dodala da je ovo što se dogodilo još neverovatnije ako se pogleda kakve je poruke slao predsednik Vučić.

Ukazala je na to da je Vučić poslao samo poruke mira i stabilnosti, i budućnosti i za Srbe i za Albance.

„Da gradimo a ne da rušimo, da radimo a ne da ratujemo, da se investira i radi i u sredinama gde većinski žive Albanci“, rekla je Brnabić.

Dodala je da je Vučić jutros ponovo pokazao neverovatno strpljenje, kako bismo pokušali da dođemo do dugoročnog dogovora.

Ocenila je da je očigledno da albanskim političarima stabilnost nije u interesu, da, kako je navela, njima „rat znači stabilnost, da ne vide drugačiju budućnost od onoga kakva nam je bila zajednička prošlost“.

„Oni su karijeru izgradili u ratu i ne znaju da se ponašaju u miru“, ocenila je Brnabić i istakla da će Srbija nastaviti da poziva na mir i stabilnost.

„Naše poruke ostaju one koje je predsednik Vučić dao juče. Bićemo uz predsednika, kao Vlada ćemo biti tu za Srbe sa KiM, ulagati i pomagati, ali i štiti ako treba“, poručila je premijerka.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/09/brnabic-albanci-sa-kim-nepredvidivi-i-ne-postuju-dogovore/

Uspon
Back to top button