Вести

Brnabić na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

Premijerka Ana Brnabić obratiće se večeras učesnicima zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i kako navodi, najveći deo govora biće posvećen Kosovu i Metohiji.

Ana Brnabić će se učesnicima zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija obratiti tokom popodnevne sesije, odnosno u noći između četvrtka i petka po centralnoevropskom vremenu.

Premijerka Brnabić predvodi delegaciju Srbije na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine UN. Ona je prisustvovala sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kojom je predsedavao američki predsednik Donald Tramp. Tema sednice bila je mogućnosti ograničenja upotrebe oružja za masovno uništenje, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima.

Prethodno, premijerka je prisustovala poslovnom forumu „Blumberg global“ na kojem je imala više značajnih susreta i razgovora.

Premijerka podvlači da je dobro što je imala priliku da razgovara sa ministrom finansija Kanade, a s obzirom na planiranu posetu toj zemlji, što bi, kako je navela, stvorilo uslove da ojačamo bilateralne veze između dve zemlje, posebno jer je u toj zemlji jaka naša dijaspora.

Brnabić je razgovarala i sa predsednikom Slovačke, koju, kao i Češku planira da poseti u decembru.

Nakon susreta sa Švajcarskim predsednikom Alenom Berseom u Njujorku, Brnabić je istakla da je Švajcarska jedna od zemalja koja jako mnogo podržava nezavisnot takozvanog Kosova, po prvi put sada insistirala da čuje šta je to što može da uradi da pomogne Srbiji u dijalogu sa Prištinom“.

Brnabić: Oni se fotografišu,ja gledam s čime ću pred građane

Premijerka Srbije u izjavi je za televiziju Pink večeras rekla kako „opozicionari iz Srbije po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika“, a da veruje da to isto rade i kosovski lideri.

„Pretpostavljam da to rade i gospodin Pacoli, Haradinaj i Tači“, navela je Brnabić, uz napomenu da Kosovo nije članica UN i da ne bi ni mogla da bude, ali da svako ima pravo da privatno poseti UN.

Za razliku od predstavnika administracije u Prištini i srpskih opozicionara koji se, kaže, fotografišu sa zvaničnicima UN zbog lične promocije, ona je u Njujorku da bi uradila najbolji mogući posao za Srbiju.

„Nije mi važno koliko imam sastanaka i fotografija, već sa čime ću izaći pred građane Srbije i šta ćemo mi doneti kući. Svako može da bude u hodniku UN, ali ne može svako da prisustvuje važnim sastancima i da postiže neke dogovore za svoje građane“, navela je Brnabić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/27/brnabic-na-zasedanju-generalne-skupstine-ujedinjenih-nacija/

Uspon
Back to top button