Спорт

Бронза Лекића на Сениорском купу

Na seniorskom kupu Srbije koji je za vikend održan u Subotici, Vuk Lekić, rvač valjevske Mladosti, osvojio je treće mesto u kategoriji do 98 kilograma.

Lekić je do bronze došao sa tri pobede tušem uz samo jedan poraz, čime se na sjajan način vratio na strunjaču, posle povrede koju je doživeo na liga meču prošle godine u Valjevu. Iako je još uvek junior, on je pokazao sjajno rvanje u seniorskom uzrastu, a vrlo lako je mogao do finala, jer je u polufinalnom meču sa 14-12 poražen od Subotičanina Sabolča, uz nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka. Pre polufinalnog meča tušem je pobedio dvojicu takmičara iz Novog Sada, Brekića i Damjanovića, da bi u meču za treće mesto tuširao i iskusnog Pitulića iz beogradskog Partizana. Velikim uspehom u Subotici Lekić je na najbolji način otvorio sezonu, i najavio visoke domete.
Ponovo su uspešni bili i najmlađi valjevski rvači, koji su u nedelju u Somboru osvojili tri medalje na kupu Srbije do 11 godina i memorijalnom turniru “Petar Cucić“. Zlato je osvojio Ognjen Stanojević u kategoriji do 50 kilograma, pobedivši u finalu Gunja iz Partizana. Uz jedno zlato u Valjevo su stigla i dva srebra, koja su osvojili Strahinja Dragojević u kategoriji do 55 kilograma i Relja Lukić u kategoriji do 37 kilograma. Valjevski takmičari su do finala ostvarili po dve pobede, da bi Dragojevića u finalu zaustavio Letica iz beogradskog Radničkog, dok je Lukića savladao Husar iz Sente. Od najmlađih valjevskih rvača nastupili su još I Ognjen Pešić I Uroš Kojić, ali ovoga puta nisu uspeli da dođu do medalje, iako su prikazali kvalitetno rvanje.
Valjevski rvači nastavljaju sa svakodnevnim treninzima u Mesnoj zajednici „Nada Purić“, a ovog vikenda seniore u Šapcu očekuje Prvenstvo centralne Srbije u grčko-rimskom stilu, kao i izborno prvenstvo za odlazaka na Evropsko prvenstvo, koje će ove godine biti održano u Novom Sadu od 2-7. maja.

Uspon
Back to top button