Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Čačak: Kriza rukovođenja u FRA?

Povodom sve dublje krize koja je u poslednje vreme prisutna u Fabrici reznog alata, radnici FRA su se obratili javnosti, sa posebnom pažnjom na neke od činjenica koje su vrlo bitne za opstanak FRA.

Naime, aktuelno rukovodstvo FRA (tri izvršna direktora), imanovano je 2009. godine sa zadatkom da počevši od 2010. godine sprovede restruktuiranje FRA, i pripremi firmu za eventualnu privatizaciju.

Počevši od 2010. godine je blokiran račun FRA, kao i uplata poreza i doprinosa radnicima fabrike. U ovom periodu FRA je ostala bez najboljih kadrova (inženjera i majstora) i radi isključivo preko posrednika uz novčanu proviziju za svaku transakciju.

Isključivi krivac za gubitak pogona kugličnih vretena je aktuelno rukovodstvo FRA, i to neučestvovanjem na licitaciji za prodaju pogona koju je 2017. godine sproveo Privredni sud u Čačku. Otkupom duga iz 2005. godine bi FRA ostala vlasnik pogona i izbegla bi trokove kazni radnicima koji su na savet rukovodstva branili nešto što je već prodato. Rukovodstvo, verovatno iz ličnih interesa nije htelo, ili nije “smelo” da učestvuje na licitaciji, čime je pogon nepovratno izgubljen.

Trenutno FRA ima mnogo ugovorenog posla za koji se nabavka čelika čeka i po više meseci, dok dvojica izvršnih direktora FRA rukovode fabrikom pod uticajem alkohola iz kafane “Javor”.

Odugovlačenjem nabavke čelika, poslednjih meseci, dovedena je u pitanje i isplata ličnog dohotka. Fabrika nema efikasnu komercijalu i marketing, kao i internet sajt u skladu sa savremenim poslovanjem.

Ovim apelujemo na Gradsku vlast i Ministarstvo privrede da nam pomogne u rešavanju naših problema i imenuje druge ljude koji će savesno i uz kontrolu rukovoditi ovom fabrikom, koja je i po asortimanu proizvoda kao i po kapacitetu proizvodnje i dalje veoma konkurentna na tržištu proizvodnje standardnih i specijalnih alata.

https://infosvetionik.rs/cacak-kriza-rukovodjenja-u-fra/

Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!