Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

„Car“ posaje najposećenija čačanska kafana

Jedno od kultnih mesta Čačana svih genracija je kafana „Car Lazar“. Najstarija i najpoznatija kafana u Čačku, osnovana je 1883 . godine. Na temeljima stare kafane podignuta je nova 1903. godine i izgled koji je tada imala zadržan je do današnjih dana. Trem sa ogradom ispred kafane izgrađen je 1932. sa stubovima i ogradom od kovanog gvožđa.

Koliko je kafana poznata govori nam i to da Čačanima služi kao orijentir za snalaženje. Kada nekom želite da objasnite gde se neka zgrada ili firma nalazi, glavna odrednica je “ Car“. Od „Cara“ ka bolnici, kod „Cara“, od „Cara“ ka gradu i sl.

Foto: Reflektor

Ova kafana sa tradicijom dugom 136 godina, ove godine tokom proleća i leta je doživela potpunu rekonstrukciju.

Menadžer kafane „Car Lazar“, Borko Radović, kaže da je rekonstrukcija i restaruracija eneterijere i eksterijera, kao i promene u organizaicji rada same kafane doprinelo da kafana svakodnevno bude puna gostiju.

Foto: Reflektor

Foto: Reflektor

On isitče da je ove godine vladalo nezapamćeno interesovanje za prednovogodišnje proslave, a isti nivo interesovanja očekuju sve do Srpske Nove godine.  Još od 10. decembra svako veče u kafani je muzika na uvce, a od 23. decembra tu praksu su uveli i preko dana.

Foto: Reflektor

Foto: Reflektor

Od 21.12. do 01.01. svako veče je bilo unapred rezervisano što najbojje govori da su gosti pozitivno reagovali na promene koje smo sproveli – napominje Radoviić i takođe najavljuje da će u kafani „Car Lazar“  biti organizovan i doček Srpske Nove godine za koji je takođe vlada veliko interesovanje, a karata je ostalo još malo.

izvor: Reflektor

https://infosvetionik.rs/car-posaje-najposecenija-cacanska-kafana/

Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!