Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Čaušić na svečanom prijemu povodom obeležavanja 115 godina od osnivanja Sankt Peterburškog Univerziteta državne vatrogasne službe Rusije

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, na svečanom prijemu povodom obeležavanja 115 godina od osnivanja Sankt Peterburškog Univerziteta državne vatrogasne službe Rusije, primio je u ime MUP-a, od načelnika ovog univerziteta, Bogdana Vasiljeviča Gavkaljuka, Medalju za izuzetnu saradnju sa ovim univerzitetom. Tom prilikom, Čaušić je načelniku Gavkaljuku uručio zlatnu značku Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije…

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, na svečanom prijemu povodom obeležavanja 115 godina od osnivanja Sankt Peterburškog Univerziteta državne vatrogasne službe Rusije, primio je u ime MUP-a, od načelnika ovog univerziteta, Bogdana Vasiljeviča Gavkaljuka, Medalju za izuzetnu saradnju sa ovim univerzitetom. Tom prilikom, Čaušić je načelniku Gavkaljuku uručio zlatnu značku Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije.

Tokom službene posete Sankt Peterburgu, Čaušić se sastao sa vršiocem dužnosti ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandrom Čuprijanom i preneo mu pozdrave ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i njegovo uverenje da će se dosadašnji dobri odnosi i saradnja i dalje unapređivati.

Luka Čaušić je prisustvovao svečanosti polaganja zakletve kadeta prve godine Sannkt Peterburškog univerziteta, na kome je, od 2015. godine do danas, 306 pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije prošlo više od 30 obuka.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!