Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Centar dečjih letovališta i oporavilišta Grada Beograda i Sigurna kuća Beograd potpisali su Sporazum o saradnji

Centar dečjih letovališta i oporavilišta Grada Beograda i Sigurna kuća Beograd potpisali su Sporazum o saradnji, po kojem će štićenici Sigurne kuće, ubuduće besplatno boraviti u objektima Centra širom Srbije.
Dokument je potpisan povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, sa ciljem da se pruži podrška i pomogne u oporavku i rehabilitaciji ženama i deci žrtvama nasilja u porodici koji su u Sigurnoj kući Beograd pronašli utočište.
Tanja Santrač, direktorka Centra dečjih letovališta i oporavilišta, zahvalila se Vesni Stanojević na efikasnosti i istakla da su se brzo i lako dogovorile i svoj dogovor pretočile u Sporazum o saradnji.
,,Zadovoljstvo mi je što je Centar dečjih letovališta i oporavilišta u prilici da, potpisivanjem sporazuma koji je pred nama, otvori vrata svojih objekata širom Srbije za žene i decu iz Sigurne kuće Beograd. U narednom periodu potrudićemo se da budemo dobri domaćini i podrška u svih sedam naših letovališta – Mitrovac na Tari, na Divčibarama, na Goču, na Rudniku, Bukulja u Aranđelovcu i na Avali. Ponudićemo ženama iz Sigurne kuće i njihovoj deci smeštaj, ishranu, prevoz do naših objekata, kao i brojne zabavno-rekreativne sadržaje koji se tamo organizuju. Na ovaj korak smo se odlučili jer kao osoba koja rukovodi Centrom smatram da sve institucije i celo društvo mora podržati žrtve nasilja jer je to problem svih nas. Kao žena i kao majka beskrajno saosećam sa drugim ženama i njihovom decom i šaljem im poruku da postoje ljudi koji su spremni da pomognu i da se upravo zbog toga ohrabre i prijavlje nasilje“, istakla je Tanja Santrač.
Vesna Stanojević se zahvalila na saradnji direktorki Tanji Santrač na čiju je inicijativu i došlo do potpisivanja sporazuma i dodala da će se ova saradnja nastaviti.
,,Nadam se da će ovo biti podstrek da neko prijavi nasilje, jer nasilje možemo da smanjimo samo ako se prijavi, jer ne možete pomoći onome ko nije rekao da mu pomoć treba“.
Centar dečjih letovališta Beograda je prva institucija koja je pokrenula humanitarnu aktivnost ovog tipa sa ciljem da pomogne ženama i deci, žrtvama nasilja.
izvor:facebook
foto:facebook
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!