Вести

ЧЕСТИТКА МИНИСТРА СПОЉНИХ ПОСЛОВА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona, u kojoj se navodi:

„Dozvolite mi da Vam još jednom čestitam na uspehu na nedavnim predsedničkim izborima i uputim najlepše želje za svečanost koja će biti priređena u petak. Veoma mi je žao što neću biti u prilici da dođem u Beograd da slavim sa Vama.

Uveren sam da će naši bilateralni odnosi nastaviti da idu uzlaznom putanjom za vreme Vašeg predsedničkog mandata. 180. godišnjica diplomatskih odnosa između dveju zemalja podseća nas koliko su produbljene i sadržajne veze Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva; nadam se, nastaviti da se neguju i produbljuju u narednim godinama i decenijama. Posvećeni smo tome da sa Vama radimo kako bismo doprineli većem ekonomskom prosperitetu, stabilnosti i saradnji širom regiona. Gradimo snažna, pozitivna partnerstva koja će podržati budućnost Srbije, omogućiti reforme i postarati se da zajedno budemo bolji u suočavanju sa zajedničkim bezbednosnim izazovima poput ekstremizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala. Sa tim u vezi, Vaše liderstvo i podrška Samitu o Zapadnom Balkanu 2018, koji je planiran da se održi kod nas, veoma su važni. Unapred se radujemo bliskoj saradnji sa Vama i Vladom Srbije po svim ovim pitanjima.

Na kraju, želeo bih da Vam zahvalim na saučešću i solidarnosti posle nedavnih stravičnih dešavanja u Mančesteru i Londonu. Pozdravljam Vašu saradnju i veoma mi je drago što smo jedni uz druge u suočavanju sa terorizmom i njegovom iskorenjivanju.“

Uspon
Back to top button