Вести

Cisterne sa vodom za piće na više lokacija u gradu

Zbog najavljenih visokih temperatura, Grad Beograd će od sutra postaviti cisterne sa vodom za piće u najprometnijim delovima grada, izjavio je za Beoinfo Darko Glavaš.

– JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i JKP „Gradska čistoća” postaviće cisterne u najtoplijem delu dana od 10 do 18 sati zbog najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da će se temperature kretati od 30 do 33 stepena Celzijusa. Cisterne će biti postavljene na Zelenom vencu, Trgu republike, Trgu Nikole Pašića, kod TC „Ušće”, u blizini Opštine Novi Beograd i kod Beogradskog sajma – naglasio je vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš i dodao da će cisterne biti postavljene do četvrtka, a ukoliko bude bilo neophodno, taj period će biti produžen.

On je apelovao na sugrađane da racionalno troše vodu u najtoplijem delu dana, kako bi cela teriotrija grada bila ravnomerno snabdevena vodom za piće.

– Ceo komunalni sistem grada Beograda će u vreme najavljenih visokih spoljnih temperatura racionalno koristiti vodu – zaključio je Glavaš.

https://info24.rs/2018/08/06/cisterne-sa-vodom-za-pice-na-vise-lokacija-u-gradu/

Uspon
Back to top button