Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Čuvar Maljena

Na „Mountain Music“ Festivalu na Divčibarama, za samo nekoliko sati, vajar Milutin Ranković izvajao je skulpturu u bukovom drvetu, visoku dva metra. Skulptura je nazvana „Čuvar Maljena“,a pandan je skulpturi „Čuvar Povlena“, koju je Ranković načinio pre par godina.Efikasnost u izradi ove sklupture , koja u sebi nosi pečat kulture starih Slovena , tragove Vizantije i impresionistički izraz,naš vajar Milutin je postigao i zahvajujući sponzoru „Simbo“ , koji servisira i prodaje testere , koji je za ovaj dogođaj posudio tri vredne alatke.

Bio je to svojevrsni performans, koji je uz dobru muziku oduševio brojnu publiku. Inače, drugi po redu MMF na Divčibarama predstavljao je celodnevni program, u kojem su posetioci mogli da učestvuju u muzici, avanturama, društvenim igrama, streličarstvu, orijentingu, predavanjima, radionicama, jogi, fitnesu, trkama itd. Popodnevni muzički program okupio je odlične bendove: Kralja Čačka, ZAA, marka Luisa i Zemlju gruva. Festival je posetilo nekoliko hiljada ljudi, a praktično su svi prošli pored mesta na kojem je nastajala Milutinova skulptura u drvetu.

Milutin Ranković je ovu priliko ujedno iskoristio da kolegama iz Turističke organizacije iz Valjeva ponudi saradnju u svrhu promocije turističkih potencijala opštine Lajkovac.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!