Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

”DAN OTVORENIH VRATA” U SREDNJOJ ŠKOLI ”MIONICA”

[hr style=”double”]izvor:mionica.rs foto:mionica.rs[hr style=”double”]

Srednja škola ”Mionica” je organizovala tradicionalni ”Dan otvorenih vrata” za sve učenike osmog razreda OŠ ”Milan Rakić” Mionica i ”Vojvoda Živojin Mišić” Rajković. Budući srednjoškolci su imali priliku da obiđu kabinete računovodstva, informatike, usluživanja i kuvarstva i prisustvuju prezentaciji u amfiteatru Škole, tokom koje su direktorka Katarina Čarapić i članovi stručnog tima za promociju predstavili sve pogodnosti koje nudi ovdašnja ustanova srednjoškolskog obrazovanja.

Prema rečima direktorke Katarine Čarapić, jedna od glavnih novina je da će se Srednja škola ”Mionica” od naredne školske godine u potpunosti okrenuti obrazovnim profilima iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

Strategiju upisa smo uskladili sa strategijom privrednog razvoja Opštine, koji je u velikoj meri baziran upravo na razvoju turizma. Imajući to u vidu, s pravom se može očekivati da će veliki broj naših učenika ubrzo po završetku školovanja dobiti zaposlenje u svojoj struci. Takođe, Škola prati novousvojene standarde u srednjoškolskom obrazovanju, tako da će se učenici na trogodišnjim smerovima kuvar i konobar obrazovati po dualnom modelu koji podrazumeva da je za sve učenike obezbeđeno mesto za obavljanje praktične nastave-istakla je direktorka Srednje škole ”Mionica”, naglasivši da je to obezbeđeno zahvaljujući dobroj saradnji sa ovdašnjim privrednim subjektima iz oblasti turizma i ugostiteljstva, posebno apostrofirajući da su Hotel ”Narcis” na Divčibarama i Hotel ”Vrujci” potpisujući Izjavu o nameri poslodavca naveli da će nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja obezbediti zaposlenje za 10, odnosno 6 mioničkih učenika.

Naredne školske godine stavićemo akcenat na kvalitet izvođenja praktične nastave i u tom smislu nam je lokalna samouprava izašla u susret davanjem Srednjoj školi na korišćenje restorana na fudbalskom Stadionu kraj Ribnice. Takođe, turistički tehničari su sve vreme uključeni u aktivnosti Turističke organizacije ”Mionica”. Imamo i odličnu saradnju sa Centrom za obrazovanje i razvoj ”Mionica”, tako da će sve obuke i druge aktivnosti za neše učenike biti besplatne-naglasila je između ostalog Katarina Čarapić.
Mionička Srednja škola će u novoj školskoj godini moći da upiše 60 učenika prvog razreda, a budućim srednjoškolcima su ponuđena tri obrazovna profila u oblastima turizma i ugostiteljstva. Mesta ima za 30 đaka na smeru turistički tehničar u četvorogodišnjem trajanju, kao i za po 15 učenika na smerovima kuvar i konobar u trogodišnjem trajanju. Škola raspolaže sa dva savremeno opremljena računarska kabineta i kabinetima sa najnovijom opremom za kuvarstvo i ugostiteljstvo.Učenici će i u novoj školskoj godini imati brojne pogodnosti, poput besplatnog prevoza za sve đake sa područja opštine Mionica i obezbeđene besplatne ishrane u okviru praktične nastave za učenike koji pohađaju trogodišnje smerove.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!