Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Dan ustanove- bez mogućnosti smeštaja 380 mališana

Po tradiciji, uz prigodan program,  Ustanova za dnevni boravak dece obeležila je, poslednjeg četvrtka u mesecu maju, svoj dan. U obraćanju gostima među kojima je bio i dr Slobodan Gvozdenović, budući gradonačelnik Valjeva, mr Zlatomir Marković , direktor ove Ustanove koja se svakodnevno brine o čuvanju i vaspitanju 2300 mališana rekao je da su i u minuloj godini u radu ove Ustanove postignuti zapaženi rezultati.

Gosti na proslavi

Nažalost, i ovaj dan se obeležava i velikim problemom- prihvatanju mališana u celodnevni boravak. Ove godine se prijavilo 740 mališana, ali će mesta biti za samo 362. Zbog toga se ulažu napori da se problem smeštaja koliko-toliko ublaži. Zatražiće se od Grada da ustanovi, bar privremeno, ustupi slobodan odgovarajući prostor koji bi se mogao adaptirati za potrebe prihvatanja mališana u celodnevni boravak. Istovremeno, treba nastaviti sa aktivnostima da Valjevo dobije barem još jedno ili dva obdaništa. Ove godine dogradiće se jaslice u obdaništu u Kolubari pa će tako moći da se prihvati još 30 mališana ali je to daleko od ublažavanja potreba. Ima interesovanja iz inostranstva da se u vidu donacija za obdaništa koja će se graditi ili prostor koji će se adaprtirati obezbedi oprema.

I ovogodišnji dan Ustanove za celodnevni boravak dece u Valjevu nije prošao bez čestitki za  uspešan rad iz nadležnog ministarstva čega se niko nije setio i pored upućenog poziva iz sadašnje gradske uprave.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!