Вести

Дан установе- без могућности смештаја 380 малишана

По традицији, уз пригодан програм,  Установа за дневни боравак деце обележила је, последњег четвртка у месецу мају, свој дан. У обраћању гостима међу којима је био и др Слободан Гвозденовић, будући градоначелник Ваљева, мр Златомир Марковић , директор ове Установе која се свакодневно брине о чувању и васпитању 2300 малишана рекао је да су и у минулој години у раду ове Установе постигнути запажени резултати.

Гости на прослави

Нажалост, и овај дан се обележава и великим проблемом- прихватању малишана у целодневни боравак. Ове године се пријавило 740 малишана, али ће места бити за само 362. Због тога се улажу напори да се проблем смештаја колико-толико ублажи. Затражиће се од Града да установи, бар привремено, уступи слободан одговарајући простор који би се могао адаптирати за потребе прихватања малишана у целодневни боравак. Истовремено, треба наставити са активностима да Ваљево добије барем још једно или два обданишта. Ове године доградиће се јаслице у обданишту у Колубари па ће тако моћи да се прихвати још 30 малишана али је то далеко од ублажавања потреба. Има интересовања из иностранства да се у виду донација за обданишта која ће се градити или простор који ће се адапртирати обезбеди опрема.

И овогодишњи дан Установе за целодневни боравак деце у Ваљеву није прошао без честитки за  успешан рад из надлежног министарства чега се нико није сетио и поред упућеног позива из садашње градске управе.

Uspon
Back to top button