Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Danas konačni rezultati izbora u Valjevu

Upravni sud Srbije objavio je na svom sajtu da je odbačena žalba Gradskog odbora SRS Valjevo na rešenje Gradske izborne komisije o odbijanju zahteva za ponavljljnjem lokalnih izbora na biračkim mestima 1 (Velika sala MZ Gradac) i 31 (MZ Peti puk).

Gradska izborna komisija trebalo bi danas konačno da objavi konačne rezultate izbora u Valjevu.

SRS je osvojio 4,61 odsto glasova i ostao ispod cenzusa od pet odsto i bez odborničkih mesta. Radikali su u žalbi naveli da je na ova dva biračka mesta bilo bitnog narušavanja izborne procedure.

GIK je u svom prvobitnom rešenju, takođe, bio poništio izbore na pomenuta dva biračka mesta. Žalbe na tu odluku podneli su Gradski odbor SNS i Pokret “Dosta je biklo-Saša Radulović”, tvrdeći da GIK nije ispoštovao zakonski rok za poništavanje izbora, kao i da niko od učesnika izbornog procesa nije podneo pisani prigvovor o bilo kakvim nepravilnostima tokom glasanja,

Po Zakonu o lokalnoj samoupravi predsednik skupštiomne iz prethodnog saziva prof. Mihailo Jokić, dužan je das sazove sednicu u roku od sedam dana od zvaničnog objavljivanja rezulata izbora. Sednica treba da bude održana u roku od trideset dana od dana objavljivanja rezultata izbora.

Time je otvoren put i za razgovore o ustrojstvu buduće vlasti u Valjevu. Okosnicu nove vlasti svakako će činiti Srpska napredna stranka koja u Skupštini grada ima 26 od ukupno 51. odbornika.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!