ВестиИнформације

Данас коначни резултати избора у Ваљеву

Управни суд Србије објавио је на свом сајту да је одбачена жалба Градског одбора СРС Ваљево на решење Градске изборне комисије о одбијању захтева за понављљњем локалних избора на бирачким местима 1 (Велика сала МЗ Градац) и 31 (МЗ Пети пук).

Градска изборна комисија требало би данас коначно да објави коначне резултате избора у Ваљеву.

СРС је освојио 4,61 одсто гласова и остао испод цензуса од пет одсто и без одборничких места. Радикали су у жалби навели да је на ова два бирачка места било битног нарушавања изборне процедуре.

ГИК је у свом првобитном решењу, такође, био поништио изборе на поменута два бирачка места. Жалбе на ту одлуку поднели су Градски одбор СНС и Покрет “Доста је бикло-Саша Радуловић”, тврдећи да ГИК није испоштовао законски рок за поништавање избора, као и да нико од учесника изборног процеса није поднео писани пригвовор о било каквим неправилностима током гласања,

По Закону о локалној самоуправи председник скупштиомне из претходног сазива проф. Михаило Јокић, дужан је дас сазове седницу у року од седам дана од званичног објављивања резулата избора. Седница треба да буде одржана у року од тридесет дана од дана објављивања резултата избора.

Тиме је отворен пут и за разговоре о устројству будуће власти у Ваљеву. Окосницу нове власти свакако ће чинити Српска напредна странка која у Скупштини града има 26 од укупно 51. одборника.

Uspon
Back to top button