Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitika

Darko Glišić – ponovo predsednik opštine Ub

Odbornici SO Ub juče su na Konstitutivnoj sednici ponovo izabrali Darka Glišića za predsednika opštine Ub. Darko Glišić je i u prethodne četiri godine, po većinskom mišljenju građana Uba, uspešno obavljao ovu funkciju. Na nedeavno održanim izborima SNS je pod rukovodstvom Darka Glišića osvojio skoro dvotrećinsku većinu odborničkih mesta.

Novi – stari predsednik opštine Ub rođen je 1973. godine, po struci je ing. geodezije. Darko Glišić se u politiku aktivno uključio 1997. godine, kao potpredsednik Okružnog odbora SRS. U narednih desetak godina, sada kao prvi čovek radikala u Kolubarskom okrugu, ostavio je snažan lični pečat na politiku ove stranke. Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije bio je u dva mandata, u periodu od 2003 – 2008. godine. Kada je Tomislav Nikolić sa Aleksandrom Vučićem osnovao Srpsku naprednu stranku, među osnivačima stranke našao se i Darko Glišić.

Kao predsednik opštine Ub Darko Glišić je puno radio na izgradnji infrastrukture i otvaranju novih radnih mesta. Njegov rad verifikovan je izbornom pobedom koalicije oko SNS, koja je osvojila 25 od 40 odborničkih mesta u SO Ub. Novu vlast na Ubu pored koalicije okupljene oko SNS činiće još i koalicija SPS – JS, koja je osvojila pet odborničkih mandata, i DSS sa tri odbornika. Na Konstitutivnoj sednici za zamenika predsednika opštine izabran je Aleksandar Jovanović Džajić, a za predsednika SO Aleksandar Leka Damnjanović .

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!