ВестиИнформацијеПолитика

Дарко Глишић – поново председник општине Уб

Одборници СО Уб јуче су на Конститутивној седници поново изабрали Дарка Глишића за председника општине Уб. Дарко Глишић је и у претходне четири године, по већинском мишљењу грађана Уба, успешно обављао ову функцију. На недеавно одржаним изборима СНС је под руководством Дарка Глишића освојио скоро двотрећинску већину одборничких места.

Нови – стари председник општине Уб рођен је 1973. године, по струци је инг. геодезије. Дарко Глишић се у политику активно укључио 1997. године, као потпредседник Окружног одбора СРС. У наредних десетак година, сада као први човек радикала у Колубарском округу, оставио је снажан лични печат на политику ове странке. Народни посланик у Скупштини Републике Србије био је у два мандата, у периоду од 2003 – 2008. године. Када је Томислав Николић са Александром Вучићем основао Српску напредну странку, међу оснивачима странке нашао се и Дарко Глишић.

Као председник општине Уб Дарко Глишић је пуно радио на изградњи инфраструктуре и отварању нових радних места. Његов рад верификован је изборном победом коалиције око СНС, која је освојила 25 од 40 одборничких места у СО Уб. Нову власт на Убу поред коалиције окупљене око СНС чиниће још и коалиција СПС – ЈС, која је освојила пет одборничких мандата, и ДСС са три одборника. На Конститутивној седници за заменика председника општине изабран је Александар Јовановић Џајић, а за председника СО Александар Лека Дамњановић .

Uspon
Back to top button