Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeSport

Danas u 11časova na parkingu kod Krušika počinje DRIFT 2 očekujemo vas!

Drift je kontrolisano proklizavanje automobila, gde je cilj da vozač što bolje postavi auto u krivini i što efektnije prođe pored klip tačaka. Drift trke nisu trke već majstorska vožnja.

sa prošlgodišnjeg DRIFt 1 foto:ž.B

Ovogodišnju drugu po redu sportsku manifestaciju koja promoviše auto sport, tokom dva dana, ljubitelji atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila imaće priliku da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se nekoliko stranih vozača, predstaviti valjevskoj publici.

sa prošlgodišnjeg DRIFt 1

Tjuning klub, Grad Valjevo i Sportski auto karting savez Srbije (SAKSS) su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom „Ulica nije trkačka staza!“ sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom vozača i činjenicom da jedino mesto za trke su obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

sa prošlgodišnjeg DRIFt 1

Ovaj šampionat se u Srbiji održava oko deset godina. Drift vozači će pokazati kako se kontrolišu automobili u bočnom proklizavanju. U subotu 30. juna se voze kvalifikacije, a u nedelju 1. jula finalne vožnje u kojima dva takmičara u isto vreme, na stazi voze jedan pored drugog. Program oba dana počinje u 11 sati, a organizator ovog takmičenja je Tjuning klub iz Beograda.

U subotu 30. juna  u večernjim časovima na platou ispred Centra za kulturu Valjevo održaće se izložba modifikovanih i drift automobila

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!